Як зберігати банани, щоб вони тижнями не чорніли: три простих лайфхаки

новини / Їжа
2 219
0


Банани тижнями залишатимуться свіжими і не покриватимуться коричневими плямами, якщо дотримуватися кількох порад зберігання цих фруктів.

Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Daily Express.



Чому банани так швидко псуються?

Все через газ етилен, який виділяють стиглі фрукти. Саме він відповідає за дозрівання бананів, але водночас і за їхнє швидке псування. Чим більше етилену, тим швидше банан темніє і стає м'яким.

Три способи продовжити свіжість бананів до 15 днів

Огортаємо стебло в харчову плівку

Цей метод є одним з найпростіших і найефективніших. Просто оберніть стебло банана харчовою плівкою (підійдуть також фольга, вощанка або бджолиний воск). Це перешкоджає виділенню етилену і уповільнює процес дозрівання.

Занурюємо стебло у воду

Ще один простий спосіб - помістити стебло банана у склянку з водою. Вода також блокує виділення етилену, що дозволяє бананам зберегти свіжість на кілька днів довше.

Заморожуємо очищені банани

Якщо ви хочете зберегти банани на більш тривалий період - заморозьте їх. Очистіть банани, наріжте на шматочки і покладіть у герметичний контейнер або пакети для заморозки. Збережені у такому вигляді банани ідеально підходять для приготування смузі, випічки та інших десертів.

Як вибирати і зберігати банани

Насолоджуватися свіжими і смачними бананами протягом тривалого часу вам допоможуть також ці поради.

Багато фруктів також виділяють етилен, що може прискорити дозрівання бананів. Зберігайте банани окремо від інших фруктів.

Якщо ви хочете зберегти банани свіжими якомога довше, вибирайте стиглі, але не перестиглі фрукти.

Не мийте банани. Волога може сприяти розвитку бактерій і скоротити термін зберігання бананів.

Шкірка стиглого банана повинна бути гладкою, без тріщин і пошкоджень.

Також слід пам’ятати, що ідеальна температура для зберігання бананів - 12-15 градусів за Цельсієм.

До слова, якщо ви придбали недозрілі банани, але хочете поласувати ними якомога швидше - то теж є один цікавий спосіб: покладіть екзотичні фрукти разом зі стиглими яблуками в один паперовий пакет. Яблука будуть виділяти етилен, який прискорить дозрівання бананів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
19 076
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
13 169
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
12 707
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
8 677
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 538
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
8 163
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 557
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
6 432
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
5 770
На Прикарпатті чоловік знайшов два гігантські білі гриби
5 711


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.