«Сприяє відновленню та росту м’язів»: чи можна їсти яєчний салат щодня - думка дієтолога

новини / Їжа
753
0


Яєчний салат можна зустріти не тільки в чистому вигляді, а й у складі сендвічів, салатів або в поєднанні з копченим лососем. До того ж, у різдвяні дні багато хто подає рулети з яєчним салатом як святкову закуску.



"Популярність яєчного салату пояснюється його кремовою текстурою, ситністю та універсальністю. Ця швидка і багата білком страва підходить як для перекусу, так і для повноцінного прийому їжі", — пояснює Алекс Ларсон, дипломований дієтолог і засновник Alex Larson Nutrition.

Що являє собою яєчний салат?

Основою цієї страви є зварені круто яйця, хоча іноді використовують яєчню-бовтунью. Для кремової текстури до них додають майонез і діжонську гірчицю. Для легшого варіанту майонез замінюють на грецький йогурт або низькокалорійний соус. Часто до рецепта входять овочі та зелень — червона цибуля, селера, зелена цибуля, кріп і петрушка. Доповнювати смак можуть лимонний сік, паприка або навіть соус Вустершир.

"Солоні огірки, паприка, сіль і перець — традиційні добавки для яєчного салату", — зазначає Майя Феллер, зареєстрована дієтологиня і засновниця Maya Feller Nutrition.

Чи корисний яєчний салат?

Залежить від інгредієнтів та їхніх пропорцій. Основу салату складають яйця, багаті вітамінами A, D, B12, рибофлавіном, холіном, а також мінералами — цинком, селеном, фосфором і калієм. Одне велике яйце містить близько 6 грамів білка і менш як 75 калорій, що робить його поживним і низькокалорійним продуктом.

"Білок у яйцях сприяє відновленню та росту м’язів, — додає Ларсон. — А холін важливий для здоров’я мозку, клітин і зору". На додачу до цього овочі в складі салату насичують організм вітамінами C, K, клітковиною і магнієм, підтримуючи здоров’я шкіри, очей і травної системи.

Чи є ризики?

Майонез, який часто використовується в рецептах, містить насичені жири та калорії, що за надмірного вживання може нашкодити серцю. "У покупних варіантах яєчного салату часто високий вміст натрію, що також може бути несприятливим", — зазначає Ларсон.

Однак, обираючи домашній варіант із мінімальною кількістю майонезу або його заміною на йогурт, сметану чи авокадо, яєчний салат стає корисною стравою. "Яйця багаті поживними речовинами, і їхнє регулярне вживання тільки покращує раціон", — стверджує Феллер.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

11:52
Сучасні тепловізори: як працюють та де використовуються*
реклама
11:36
Незаконно виловили риби на 340 тисяч гривень: судитимуть двох буковинців
11:19
Через ремонтні роботи ще одна вулиця у Чернівцях залишиться без води
10:59
Ліки за доступнішими цінами: на Буковині відкриють аптеки в медзакладах
10:43
Вогонь знищив магазин: на Буковині рятувальники загасили пожежу
10:35
"Укрзалізниця" третій день відновлює онлайн послуги після кібератаки
10:19
Вантажівка зіткнулася з легковиком: поліцейські розслідують обставини ДТП на Буковині
09:59
На Буковині судитимуть посадовця лісгоспу, який переправляв чоловіків за кордон
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм