RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Маринована цибуля надає смаку страв виразності - неважливо, чи то консервовані гриби, шашлик або оселедець. На відміну від свіжої цибулі, маринована - не пекуча і не гірка. Однак її приготування має свої тонкощі.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про те, як смачно замаринувати цибулю до різноманітних святкових страв.



Яку цибулю можна маринувати
Попри те, що найбільш популярним вибором для маринування є ріпчаста цибуля, маринувати можна будь-яку. Втім, синя та біла цибуля досить м'які на смак.

Однак, як зазначає Клопотенко, тривалість маринування відрізнятиметься залежно від виду. Наприклад, синю та біло цибулю можна маринувати протягом години. Ріпчаста цибуля маринується довше - до трьох годин.

Хоча для швидкого маринування цибулі може бути достатньо 10-15 хвилин, в цьому випадку, чим довше маринується продукт, тим смачнішим і солодшим він стає.

Другий основний інгредієнт для хрусткої цибулі - оцет, кислотність якого має становити близько 6%. Щоб цибуля була смачнішою, краще обирати оцет природної ферментації, яблучний, сливовий, рисовий чи виноградний.

Підсилюють смак цибулі спеції, наприклад, духмяний перець, гвоздика, лавровий лист та куркума. Іноді до маринаду додають олію - не більше, ніж 1 ст. л.

Як маринувати цибулю

Для того, щоб замаринувати цибулю, знадобляться такі інгредієнти:

цибуля - 200 г
тепла вода - 150 мл
оцет 6% - 100 г
цукор - 50 г
сіль - 50 г
куркума - дрібка
гвоздика - 1 бутон
духмяний перець - 2 горошини
лавровий лист - 1 шт.

Існують різні пропорції для маринаду, але найпростішою вважається формула "1:2:3" - по одній частині солі та цукру, дві частини оцту і три частини води.

Втім, іноді кількість солі та цукру зменшують, натомість додаючи лавровий лист. Тоді кількість продуктів буде наступною:

цибуля - 300 г
оцет - 100 мл
гаряча вода - 200 мл
сіль - 3 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
лавровий лист - 3-4 шт.
перець - до смаку



Щоб замаринувати цибулю, обраний сорт потрібно почистити та нарізати. Найкраще різати цибулю тонкими напівкільцями - тоді продукт краще замаринується.

Перекладіть цибулю в посуд для маринування - миску або чисту скляну банку з кришкою.



Для приготування маринаду підігрійте воду, всипте цукор та сіль, а також влийте оцет. Ретельно перемішайте маринад до повного розчинення інгредієнтів, та зачекайте, поки рідина злегка охолоне до кімнатної температури.

Залийте цибулю маринадом, додайте лавровий лист, перець горошком та, за бажанням, куркуму. Вона не лише додасть смаку та аромату, але й забарвить ріпчасту цибулю в гарний жовтуватий колір.

Закрийте банку або накрийте посуд кришкою та залиште цибулю маринуватися протягом 1-3 годин, за кімнатної температури. Перед додаванням до страви злийте з цибулі маринад.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-12-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 5 835


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.