Буде хрумкою та солодкою: найкращі способи замаринувати цибулю для оселедця та салату

новини / Смачні рецепти
6 865
0

Маринована цибуля надає смаку страв виразності - неважливо, чи то консервовані гриби, шашлик або оселедець. На відміну від свіжої цибулі, маринована - не пекуча і не гірка. Однак її приготування має свої тонкощі.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про те, як смачно замаринувати цибулю до різноманітних святкових страв.



Яку цибулю можна маринувати
Попри те, що найбільш популярним вибором для маринування є ріпчаста цибуля, маринувати можна будь-яку. Втім, синя та біла цибуля досить м'які на смак.

Однак, як зазначає Клопотенко, тривалість маринування відрізнятиметься залежно від виду. Наприклад, синю та біло цибулю можна маринувати протягом години. Ріпчаста цибуля маринується довше - до трьох годин.

Хоча для швидкого маринування цибулі може бути достатньо 10-15 хвилин, в цьому випадку, чим довше маринується продукт, тим смачнішим і солодшим він стає.

Другий основний інгредієнт для хрусткої цибулі - оцет, кислотність якого має становити близько 6%. Щоб цибуля була смачнішою, краще обирати оцет природної ферментації, яблучний, сливовий, рисовий чи виноградний.

Підсилюють смак цибулі спеції, наприклад, духмяний перець, гвоздика, лавровий лист та куркума. Іноді до маринаду додають олію - не більше, ніж 1 ст. л.

Як маринувати цибулю

Для того, щоб замаринувати цибулю, знадобляться такі інгредієнти:

цибуля - 200 г
тепла вода - 150 мл
оцет 6% - 100 г
цукор - 50 г
сіль - 50 г
куркума - дрібка
гвоздика - 1 бутон
духмяний перець - 2 горошини
лавровий лист - 1 шт.

Існують різні пропорції для маринаду, але найпростішою вважається формула "1:2:3" - по одній частині солі та цукру, дві частини оцту і три частини води.

Втім, іноді кількість солі та цукру зменшують, натомість додаючи лавровий лист. Тоді кількість продуктів буде наступною:

цибуля - 300 г
оцет - 100 мл
гаряча вода - 200 мл
сіль - 3 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
лавровий лист - 3-4 шт.
перець - до смаку



Щоб замаринувати цибулю, обраний сорт потрібно почистити та нарізати. Найкраще різати цибулю тонкими напівкільцями - тоді продукт краще замаринується.

Перекладіть цибулю в посуд для маринування - миску або чисту скляну банку з кришкою.



Для приготування маринаду підігрійте воду, всипте цукор та сіль, а також влийте оцет. Ретельно перемішайте маринад до повного розчинення інгредієнтів, та зачекайте, поки рідина злегка охолоне до кімнатної температури.

Залийте цибулю маринадом, додайте лавровий лист, перець горошком та, за бажанням, куркуму. Вона не лише додасть смаку та аромату, але й забарвить ріпчасту цибулю в гарний жовтуватий колір.

Закрийте банку або накрийте посуд кришкою та залиште цибулю маринуватися протягом 1-3 годин, за кімнатної температури. Перед додаванням до страви злийте з цибулі маринад.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
38 248
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
21 274
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
15 122
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
11 395
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
8 019
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 446
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
5 986
Замість спортивного об’єкта - житло: як ділянка під спорт у центрі Чернівців перетворилася на багатоповерхівку
5 560
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 331
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
4 086


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.