Ароматне імбирне печиво – це не просто смачний десерт, це справжній символ затишку та новорічного настрою. Приготувати його вдома – дуже просто.
Три прості рецепти, з якими ви легко приготуєте смачне імбирне печиво вдома та створите святковий настрій – у
матеріалі "Ми-Україна".
Класичне імбирне печиво
Інгредієнти:Борошно – 300 г
Мед – 100 г
Цукор – 100 г
Масло вершкове – 100 г
Яйце – 1 шт.
Імбир мелений – 1 ч. л.
Кориця – 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:Розтопіть масло з медом і цукром на повільному вогні.
Змішайте борошно, розпушувач, імбир та корицю.
Додайте яйце до медово-масляної суміші, перемішайте.
З’єднайте сухі й рідкі інгредієнти, замісіть тісто.
Охолодіть тісто 30 хвилин, розкачайте та виріжте печиво формочками.
Випікайте за температури 180°C близько 10-12 хвилин.
Пісне імбирне печиво
Інгредієнти:Борошно – 300 г
Цукор – 100 г
Мед – 100 г
Рослинна олія – 80 мл
Вода – 50 мл
Імбир мелений – 1 ч. л.
Кориця – 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:Підігрійте мед з водою, додайте цукор і перемішайте до розчинення.
Змішайте борошно, розпушувач, імбир і корицю.
З’єднайте сухі й рідкі інгредієнти, замісіть тісто.
Розкачайте тісто, виріжте фігурки.
Випікайте в духовці при 180°C 12-15 хвилин.
Шоколадно-імбирне печиво
Інгредієнти:Борошно – 250 г
Какао-порошок – 50 г
Масло вершкове – 100 г
Цукор – 150 г
Яйце – 1 шт.
Імбир мелений – 1 ч. л
Кориця – 0,5 ч. л
Розпушувач – 1 ч. л
Приготування:Розітріть масло з цукром, додайте яйце та збийте.
Просійте борошно, какао, розпушувач і спеції.
З’єднайте сухі та рідкі інгредієнти, замісіть м’яке тісто.
Розкачайте тісто й виріжте печиво.
Випікайте 12 хвилин за температури 180°C.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:45
0
213