Не викидайте мандаринову шкіру: секретні трюки, які здивують

новини / Лайфхаки
2 525
0

У зимову пору мандарини є чи не в кожній оселі. Вони смачні, солодкі й корисні, втім винахідливі господині знайшли ще кілька методів, які дозволяють використати шкірку з мандаринів. Вона може слугувати ароматизатором для дому чи стати частинкою кулінарного інгредієнта.

Шкірка мандаринів може бути універсальним союзником на кухні, пише 24 Канал. Використовувати мандаринову шкірку можна по-різному, тому втрачати такий цінний продукт не варто. Шкірка цитрусових може здивувати багатьох. Щоб не викидати їх даремно, радимо скористатися кількома ідеями.



Ароматизація серветок

Щоб вдома приємно пахнуло, вам потрібно використати шкірку мандарина з кількома інгредієнтами. Поскладайте їх в банку, залийте рівною частиною води й оцту, закрийте й залишіть на 2 доби. Через пройдений час в розчині треба змочити серветку з мікрофібри. Цей засіб не лише чудово очистить поверхні, але й наповнить увесь дім ароматом мандарин.

Ароматизатор для дому

Шкірка мандаринів містить в собі олії, які від випаровування залишають неймовірно приємний аромат навколо. Тому після того, як з’їсте мандаринки – поставте шкірки на підвіконня на кухні чи в будь-якій іншій кімнаті, щоб в оселі панував дух новорічних свят та Різдва.

Захист рослин

Домашні улюбленці інколи люблять гризти листя рослин чи рити землю в горщиках. Для того, щоб уникнути цього, покладіть на поверхню вазона мандаринові шкірки. Цитрусовий аромат буде відлякувати собак чи котів.

Догляд за шкірою

З мандаринових шкірок можна зробити тонік, який підтягне шкіру та навіть розгладить зморшки. Для цього подрібніть шкірку мандарина, залийте склянкою мінеральної води й дайте настоятися добу. Цим тоніком протирайте шкіру обличчя вранці та ввечері. Засіб допоможе позбутися від чорних цяток та підтягне в’ялу шкіру.

Для кулінарії

Шкірку від мандаринів можна використовувати в кулінарії. Цедру мандаринів додають до кексів чи печива, щоб надати солодощам приємний аромат. Сушену та подрібнену шкірку навіть додають до маринадів для м'яса чи риби. Вона підсилює смак і додає легку кислинку.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram


0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Скандал у Чернівецькій ОВА: волонтерка заявила, що її центр допомоги воїнам обікрали
75 924
Відкриття ТРЦ «Bukovyna Mall» та скандал у Чернівецькій ОВА: головне за добу
71 877
«Тут культура кави вища»: у Чернівцях подружжя з Курахового відновило власний бізнес
40 487
Сьогодні у Чернівцях відкриють ТРЦ Bukovyna Mall: які маршрутки туди везуть
32 415
У Чернівцях маршрут №13 стане комунальним: розрахунок за проїзд лише безготівковий
31 006
Віддали життя у боях за Україну: у громадах Буковини попрощаються із загиблими воїнами
25 389
«Доводилося виходити вночі»: як бізнес у Чернівцях працював під час тривалих знеструмлень
24 130
Блогерка, що йшла пішки від Львова до Чернівців, та підготовка до відкриття Bukovyna Mall. Головні новини
23 811
Колядували та отримували подарунки: у Чернівцях відкрили найбільший ТРЦ «Bukovyna Mall» – фото
20 079
«Там життя може обірватися будь-якої миті»: прикордонник із Буковини з перших днів на війні — відео
15 796