Не викидайте мандаринову шкіру: секретні трюки, які здивують

новини / Лайфхаки
2 134
0

У зимову пору мандарини є чи не в кожній оселі. Вони смачні, солодкі й корисні, втім винахідливі господині знайшли ще кілька методів, які дозволяють використати шкірку з мандаринів. Вона може слугувати ароматизатором для дому чи стати частинкою кулінарного інгредієнта.

Шкірка мандаринів може бути універсальним союзником на кухні, пише 24 Канал. Використовувати мандаринову шкірку можна по-різному, тому втрачати такий цінний продукт не варто. Шкірка цитрусових може здивувати багатьох. Щоб не викидати їх даремно, радимо скористатися кількома ідеями.



Ароматизація серветок

Щоб вдома приємно пахнуло, вам потрібно використати шкірку мандарина з кількома інгредієнтами. Поскладайте їх в банку, залийте рівною частиною води й оцту, закрийте й залишіть на 2 доби. Через пройдений час в розчині треба змочити серветку з мікрофібри. Цей засіб не лише чудово очистить поверхні, але й наповнить увесь дім ароматом мандарин.

Ароматизатор для дому

Шкірка мандаринів містить в собі олії, які від випаровування залишають неймовірно приємний аромат навколо. Тому після того, як з’їсте мандаринки – поставте шкірки на підвіконня на кухні чи в будь-якій іншій кімнаті, щоб в оселі панував дух новорічних свят та Різдва.

Захист рослин

Домашні улюбленці інколи люблять гризти листя рослин чи рити землю в горщиках. Для того, щоб уникнути цього, покладіть на поверхню вазона мандаринові шкірки. Цитрусовий аромат буде відлякувати собак чи котів.

Догляд за шкірою

З мандаринових шкірок можна зробити тонік, який підтягне шкіру та навіть розгладить зморшки. Для цього подрібніть шкірку мандарина, залийте склянкою мінеральної води й дайте настоятися добу. Цим тоніком протирайте шкіру обличчя вранці та ввечері. Засіб допоможе позбутися від чорних цяток та підтягне в’ялу шкіру.

Для кулінарії

Шкірку від мандаринів можна використовувати в кулінарії. Цедру мандаринів додають до кексів чи печива, щоб надати солодощам приємний аромат. Сушену та подрібнену шкірку навіть додають до маринадів для м'яса чи риби. Вона підсилює смак і додає легку кислинку.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram


Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм