Не викидайте мандаринову шкіру: секретні трюки, які здивують
У зимову пору мандарини є чи не в кожній оселі. Вони смачні, солодкі й корисні, втім винахідливі господині знайшли ще кілька методів, які дозволяють використати шкірку з мандаринів. Вона може слугувати ароматизатором для дому чи стати частинкою кулінарного інгредієнта.
Шкірка мандаринів може бути універсальним союзником на кухні, пише 24 Канал. Використовувати мандаринову шкірку можна по-різному, тому втрачати такий цінний продукт не варто. Шкірка цитрусових може здивувати багатьох. Щоб не викидати їх даремно, радимо скористатися кількома ідеями.
{reklama}
Ароматизація серветок
Щоб вдома приємно пахнуло, вам потрібно використати шкірку мандарина з кількома інгредієнтами. Поскладайте їх в банку, залийте рівною частиною води й оцту, закрийте й залишіть на 2 доби. Через пройдений час в розчині треба змочити серветку з мікрофібри. Цей засіб не лише чудово очистить поверхні, але й наповнить увесь дім ароматом мандарин.
Ароматизатор для дому
Шкірка мандаринів містить в собі олії, які від випаровування залишають неймовірно приємний аромат навколо. Тому після того, як з’їсте мандаринки – поставте шкірки на підвіконня на кухні чи в будь-якій іншій кімнаті, щоб в оселі панував дух новорічних свят та Різдва.
Захист рослин
Домашні улюбленці інколи люблять гризти листя рослин чи рити землю в горщиках. Для того, щоб уникнути цього, покладіть на поверхню вазона мандаринові шкірки. Цитрусовий аромат буде відлякувати собак чи котів.
Догляд за шкірою
З мандаринових шкірок можна зробити тонік, який підтягне шкіру та навіть розгладить зморшки. Для цього подрібніть шкірку мандарина, залийте склянкою мінеральної води й дайте настоятися добу. Цим тоніком протирайте шкіру обличчя вранці та ввечері. Засіб допоможе позбутися від чорних цяток та підтягне в’ялу шкіру.
Для кулінарії
Шкірку від мандаринів можна використовувати в кулінарії. Цедру мандаринів додають до кексів чи печива, щоб надати солодощам приємний аромат. Сушену та подрібнену шкірку навіть додають до маринадів для м'яса чи риби. Вона підсилює смак і додає легку кислинку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад