RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Фото: ТСН

Слово "еспресо" походить від італійського слова "експрес", "швидко", тому що його у порівнянні з іншими методами, дуже швидко готують.
У будь-якому магазині можна побачити багато пропозицій із написом "Еспресо". Але недостатньо купити пачку кави з такою назвою та заварити її звичайним способом, адже еспресо — це не назва суміші, а спосіб приготування.

Про це пише ТСН



Правильно приготований еспресо витягує інтенсивний смак із кавових зерен, внаслідок чого кава має міцний смак. Кавоварка використовує гарячу воду під високим тиском для приготування смачної кави. Однак це не єдиний спосіб зварити смачний напій.

Як приготувати еспресо за допомогою кавоварки, кавомашини

Для приготування еспресо найкраще використовувати темнішу каву, оскільки вона має більш яскравий і насичений смак.

Справжнє італійське еспресо — це 30 мл екстракту, який був отриманий з 7 г свіжої меленої кави, спресованої у фільтраційному холдері, через який протягом 25 секунд під тиском 9 бар подається вода температурою 90°C.

Основні принципи, яких необхідно дотримуватися при налаштуванні кавомашини:

Вода на видачі повинна бути 88-92°C.

Для 30 мл знадобиться 6,5-7,5 грама меленої кавової гущі, її необхідно щільно спресувати в холдері під тиском приблизно 30 фунтів.

Тиск помпи повинен бути 8-9 бар при видачі.

Час екстракції 30 мл - 18-30 секунд. Точний час буде варіюватися залежно від вашої кавомашини та суміші, яку використовуєте. Якщо екстракція проходить дуже швидко, необхідно налаштувати кавомолку, і зробити тонший помел, але якщо повільно — грубіший.

Перед використанням чашка повинна попередньо бути нагріта. Еспресо - це невелика чашка, тому, якщо налити його у холодний посуд, він швидко охолоне й зіпсує напій.

Коли машина використовується не часто, перед заварюванням випустіть пар з капучінатора та злийте воду з групи. Таким чином, ви позбавитеся від застояної води.

Фото: ТСН

Як зварити еспресо за допомогою аеропресу

Аеропрес займає менше місця ніж кавоварка, кава, отримана за його допомогою, виходить насиченою та смачною.

Подрібніть приблизно 18 г або 3 столові ложки темної кави до середньо-дрібного помелу за допомогою кавомолки.

Нагрійте воду.

Помістіть круглий кошик в аеропрес і злегка намочіть його до вологості. Прикрутіть кошик до кінця аеропресу.

Насипте кавову гущу в аеропрес. Покладіть його на порожній кухоль.

Налийте 85 грамів води, зачекайте 45 секунд, а потім вставте поршень у верхню частину машини. Натисніть, поки поршень не досягне дна.

Зніміть аеропрес, відкрутіть кошик і спорожніть відро. Натисніть на поршень, щоб вийняти фільтр і гущу.

Як зварити еспресо у гейзерній кавоварці

Гейзерна кавоварка використовує тиск пари для прокачування гарячої води через мелену каву.

Щоб приготувати еспресо:

Дві столові ложки кави або 20−22 грам подрібніть до дрібної текстури.

Налийте воду на дно кавоварки.

Насипте гущу у фільтр і закрутіть верхнє кріплення з носиком. Поставте на середній вогонь.

Коли почуєте свист, кава розшириться, а піна поміститься на верхній рівень, еспресо готове.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-12-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 688


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.