RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Зелена гречка — це не оброблена термічно гречана крупа. Її можна варити та подавати як гарнір чи додавати в супи. Однак, деякі господині не завжди знають, як готувати такий вид крупи.

Про це пише Главред



Чи потрібно замочувати зелену гречку перед варінням

За словами кухаря Євгена Клопотенка, перед тим, як почати готувати гречку, її потрібно промити холодною водою. Це треба робити до тих пір, поки вода не стане прозорою. Далі потрібно замочити гречку водою у пропорції 1:2 на ніч, щоб вона рівномірно розбухла і могла рівномірно приготуватися.

Як готувати зелену гречку

Розбухлу гречку процідіть через сито, залийте окропом у співвідношенні 1:2 і закрийте рушником чи кришкою. Метод запарювання, а не варіння, допомагає зберегти максимальну кількість корисних речовин у гречці. Через 20-30 хвилин вона буде готова. Перед вживанням ще раз процідіть її.

У чому різниця між зеленою та звичайною гречкою

По суті це одна й та сама крупа, що відрізняється лише способом обробки. Зелена гречка – це сирі й необроблені зернятка, а коричнева – термічно оброблена. Обробляють її для того, щоб суттєво подовжити термін зберігання та полегшити процес приготування.

Необроблена крупа більш корисна, ніж термічно оброблена, адже в ній зберігається більше вітамінів та мікроелементів.

Крім того, зелена гречка твердіша та потребує більше часу для приготування.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-12-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 997


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.