RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



У дитинстві батьки часто змушували нас їсти різноманітні супи вважаючи, що "перше" – це основа здорового раціону. Виявляється один з найпопулярніших в Україні супів є вкрай шкідливим для здоров’я. Та попри це, чимало українців продовжує їсти його щодня.

Про це пише GSMinfo



Який суп найшкідливіший?

Дієтологи в один голос стверджують, що найбільшим злом серед перших страв є солянка. Вони переконані, що цей суп має руйнівний вплив на травну систему і може викликати захворювання шлунково-кишкового тракту.

Але солянка шкодить не тільки шлунку та кишківнику. Ця страва може також спричинити погіршення стану хворих на серцево-судинні захворювання. А все через наявність цілої низки шкідливих інгредієнтів.

У чому біда солянки?

Перш за все шкідливою солянку робить додавання продуктів із переробленого м’яса, зокрема сосисок та сардельок. У таких продуктах міститься чимало насичених жирів, що спричиняють порушення холестеринового обміну. Крім того, насичені жири негативно впливають на стан серцево-судинної системи. Тож якщо серце та судини – ваше слабке місце, краще якнайскоріше відмовитися від цієї страви.



Другим недоліком солянки дієтологи вважають присутність в цьому популярному супі різних солінь, наприклад солених чи квашених огірків, а також лимону і гострих приправ. Всі ці складники подразнюють травну систему та можуть провокувати захворювання шлунково-кишкового тракту. Якщо ж такий діагноз у вас вже є – краще відмовитися від солянки, поки не стало гірше.

Варто зазначити, що викликати проблеми з травленням може не тільки солянка. Наприклад тяжкість у шлунку часто виникає після вживання горохового супу, грибної юшки чи навіть борщу. Тож страви для свого раціону варто вибирати спираючись на особливості вашого організму. Адже, як бачимо, "перше" – це далеко не завжди про здоров’я.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-11-2024, 12:58
Коментарів 0 Переглядів 28 677

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.