Як врятувати пересолений рис: вісім простих способів, які виправлять смак страви

новини / Їжа
876
0


Пересолений рис, безумовно, проблема. Проте це не означає, що рис треба викидати - його смак ще можна виправити декількома способами.

Про це пише РБК-Україна



Промити рис

Основний і найпростіший спосіб - промити рис під холодною питною водою. Зварений рис помістіть у дрібне ситечко і ретельно промийте, одночасно помішуючи. Це допоможе видалити надлишок солі.

Додати води для розбавлення солі

Інший з найлегших способів розв'язати проблему - додати більше води до гарніру. Вода допоможе розбавити сіль, зробивши рис менш солоним.

Якщо рис ще не повністю готовий, просто додайте трохи води та продовжуйте готувати, випаровуючи рідину. Після цього перевірте смак страви, у разі необхідності додавши ще води.

Додати молоко або вершки

Якщо ви любите молочні продукти, вершки або молоко допоможуть пом'якшити солоний присмак завдяки жиру, що міститься в них. Для цього слід змішати кілька ложок з рисом.

Додати масло для збалансування смаку

Ще один спосіб врятувати пересолений рис - додати трохи олії або масла. Це допоможе нейтралізувати надмірну солоність, оскільки жир здатний знижувати сприйняття солі на смак.

Це особливо дієво для гарнірів, де додавання масла може надати страві більш кремову текстуру.



Додати картоплю

Якщо рис вже готовий, але ви помітили, що він занадто солоний, спробуйте додати кілька шматочків картоплі. Цей коренеплід має властивість вбирати зайву сіль.

Помістіть кілька великих шматочків очищеної картоплі в рис і дайте страві постояти протягом 10-15 хвилин. Після цього витягніть картоплю - рис має бути менш солоним.

Додати несолоні інгредієнти

Ще один спосіб знизити кількість солі - це додати інгредієнти, які не містять солі. Це можуть бути овочі, зелень або відварена курка. Такий підхід допоможе збалансувати смак і зробить страву смачнішою.

Додати оцет або лимонний сік

Інший метод зробити пересолений рис їстівним - додати трохи кислоти. Лимонний сік або оцет можуть допомогти збалансувати солоність і зробити смак рису більш гармонійним.



Додавши кілька крапель лимонного соку чи оцту, ви зможете врівноважити смак, не зробивши страву занадто кислою. Залиште рис на кілька хвилин, щоб сіль та кислота змішалися, і перевірте гарнір на смак.

Замінити частину рису

Якщо рис вже сильно пересолений і попередні методи не дали бажаного результату, ви можете спробувати додати ще одну порцію незасоленого рису.

Для цього приготуйте нову порцію рису і додайте її до пересоленого. Це дозволить зменшити концентрацію солі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

​«Були гарні збори, але ми втратили важливих гравців»: «Буковина» завершує збори та готується до чвертьфіналу Кубка України
«Найбільша проблема – нестача вологи»: буковинські аграрії розпочали весняну посівну кампанію
Випустити кажана та відвідати виставку з Берліна: куди піти у Чернівцях – дайджест
На годину вперед чи назад? Україна вночі переходить на літній час
На Буковині піротехніки знищили мінометну міну часів Другої світової війни
Водійка збила 83-річну жінку: поліція з'ясовує обставини ДТП у Чернівцях
Українські аграрії вже засіяли понад півмільйона гектарів зернових: регіони-лідери
У новій угоді про надра зʼявились речі, які сторони раніше відкидували – Зеленський

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм