RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Тетяна Литвинова, шеф-кухар та ресторатор, розкрила свій унікальний рецепт хліба.

Про це пише Politeka



Щоб приготувати гарбузовий хліб, вам знадобляться такі інгредієнти:

Борошно пшеничне - 500 г
пюре гарбузове - 200 г
цукор - 40 г, масло вершкове - 50 г
яйце - 1 шт., дріжджі - 8 г
сметана - 60 мл
вода тепла - 40 мл
сіль - 1 ч. л

Для намазки:

Борошно рисове - 40 г
дріжджі - 2 г
вода - 50 мл
цукор - 1 ч. л
олія оливкова - 1 ч. л



Приготування гарбузового хліба починається з опари. Для цього з’єднайте дріжджі з сметаною і цукром, а потім розведіть їх теплою водою. Добре перемішайте і дайте настоятися протягом кількох хвилин. Паралельно запечіть гарбуз до м’якості, а потім збийте блендером до однорідної маси. Додайте до гарбузового пюре яйце, сіль і цукор.

У великій мисці висипте борошно, зробіть у ньому поглиблення, куди вилийте гарбузове пюре і підготовлену опару. Тісто потрібно замішувати руками. Спочатку воно буде трохи липким, але в процесі замісу стане більш еластичним. Додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати до однорідності. Коли тісто буде готове, сформуйте з нього кулю та змастіть кількома краплями олії, щоб воно не висихало.

Накрийте його і залиште в теплому місці на 30 хвилин, щоб тісто збільшилося в об’ємі. Після того як тісто підійшло, викладіть його на чисту робочу поверхню, намагаючись не сильно з ним взаємодіяти. Сформуйте бажану форму хліба і покладіть на деко, застелене пергаментом. Накрийте хліб великою мискою і дайте ще раз підійти протягом 1,5–2 годин.

Для створення апетитної скоринки підготуйте рисове борошно, дріжджі, цукор і воду. Суміш повинна бути густою, і їй також потрібно дати трохи часу для підходу. Коли тісто підніметься, закип’ятіть воду, адже хліб буде випікатися з парою. Нанесіть підготовлену суміш на поверхню хліба, щоб утворилася хрустка скоринка.



Випікайте гарбузовий хліб у духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-11-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 909


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.