RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Один з найпопулярніших інструментів на кожній кухні – ножі. І вони мають властивість втрачати свою гостроту. Ми ж знаємо, як у домашніх умовах заточити їх з допомогою підручних засобів.

Фахівці вже давно переконалися в тому, що навіть прості та банальні речі, які є у нас під рукою здатні загострити ножі не гірше, ніж спеціальні точильні засоби, тому ділимося найцікавішими лайфхаками, якими ви можете скористатися.



Використовуйте ремінь

Його можна використовувати як імпровізований інструмент для полірування леза після основного заточування. Його плюс в тому, що він здатен вирівняти мікрозазубрини на лезі, тож після цього ніж стане гладким та гострим.

Обов’язково використовуйте старий ніж, який ви більше не носите. Повісьте його на гачок або тримайте натягнутим. Тоді візьміть ніж та тримайте лезо під кутом 15 – 20 градусів, проведіть по ременю від себе, потім переверніть лезо і поверніть назад до себе.

Цей процес треба повторити для кожної сторони ножа, поки не відчуєте, що лезо вже стало гострим.

Використовуйте блюдце чи чашку

Фахівці використовують їх замість саморобного точильного каменю. Під низом блюдця чи чашки є шорстка поверхня, яка допоможе заточити ніж. Знайти посуд з цією поверхнею досить легко в кожній оселі, тому вам без вагань вдасться загострити лезо ножа.

Використовуйте пилочку для нігтів

Візьміть стару пилку для нігтів, якою ви вже не користуєтеся. Вона підійде вам як точильний камінь, оскільки її поверхня її груба та схожа до справжніх точильних каменів. Пилочку для нігтів можна навіть взяти у похід й заточувати ножі, якщо вони затупляться.

Використовуйте наждачний папір

Наждачний папір чудово підходить для заточування ножа. Він дозволить досягнути бажаної гостроти, коли немає необхідних інструментів під рукою.

Для цього вам треба взяти папір із зернистістю 400 – 600 для початку, а для фінішного заточування можна використовувати папір із зернистістю 1000 – 1500. Наждачний папір треба поставити на тверду поверхню, стіл чи дошку, аби він не ковзав, а ніж треба тримати під кутом 10 – 15 градусів.

З основи леза ведіть ніж по наждачному паперу, зберігаючи кут й охоплюючи всю довжину леза. Далі ніж треба повернути й повторити ті ж дії для іншої сторони. Повторюйте цей процес до моменту, поки не досягнете бажаної гостроти.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-09-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 1 079

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.