RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* Реклама

Ваша дитина навчається в старших класах і мріє здобути престижну освіту? Допоможіть їй знайти свій вибір у житті, подавши заявку до Буковинської малої академії наук учнівської молоді. Для багатьох слухачів вона стала школою життя і надійним стартом для вступу до вузів.
Про роботу Малої академії, її переваги, особливості навчального процесу та умови вступу розповідає Олена Іванівна ДИКА, виконувачка обов’язків директора КОПНЗ "Буковинська мала академія наук учнівської молоді", кандидат філософських наук, доцент.



Про історію закладу та систему навчання


– Як система роботи з обдарованими дітьми старшого шкільного віку, Буковинська Мала академія наук учнівської молоді (БМАНУМ) розпочала свою роботу з 1996 року на базі ЧНУ ім. Ю. Федьковича, – ділиться Олена Іванівна. – Але як автономний позашкільний навчальний заклад, який підпорядковується Департаменту освіти Чернівецької ОДА, КОПНЗ "Буковинська мала академія наук учнівської молоді" працює з 2010 року. У нас можуть навчатися учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти та професійно-технічних навчальних закладів області.

У структурі Буковинської Малої академії наук сьогодні працюють 12 наукових відділень. Серед напрямків відділень БМАНУМ:
- історія;
- науки про Землю;
- філософія;
- правознавство;
- літературознавство, фольклористика та мистецтвознавство;
- українська мова;
- англійська мова;
- німецька мова;
- румунська мова;
- фізико-технічні науки;
- економіка;
- комп’ютерні науки;
- математика;
- хімія;
- біологія;
- медицина (валеологія для 8-х класів).

Навчання відбувається на базі ЧНУ ім. Юрія Федьковича, Буковинського державного медичного університету та закладів загальної середньої освіти області, з якими укладено договори про співпрацю. Усі приміщення академії для навчань забезпечені укриттями на випадок повітряної тривоги.
Крім того, чотири наші філії діють в області, зокрема у Путилі, Колінківцях, Хотині та Сокирянах, де представлені усі напрямки.

Заняття відбуваються у будні після уроків, а у вихідні – в першій половині дня. Учні мають можливість слухати лекції науковців онлайн і раз або двічі на місяць працюють з викладачами наживо на місцях. Очно чи дистанційно відбуватиметься навчання, вирішуємо з батьками, коли вже сформовані групи.



Про викладачів


У Буковинській Малій академії наук працює наукова еліта нашого краю. Це найдосвідченіші науковці Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Буковинського державного університету, які готові ділитися своїми знаннями з нашими слухачами.

Про переваги


– Багато батьків часто запитують: "Що дасть моїй дитині навчання в Буковинській малій академії наук? Чи матиме вона якісь переваги під час вступу?" – зазначає Олена Іванівна. – Передусім, навчання у БМАНУМ – це відкритий шлях до успіху у будь-якому вузі України та Європи. Крім того, наша Мала академія має цілу низку переваг, серед яких:

- БЕЗКОШТОВНЕ навчання;
- сприяння розвитку інтелектуально-творчого потенціалу кожної дитини;
- поглиблення знань з різних галузей науки;
- стимулювання дітей до самостійної науково-дослідницької роботи;
- допомога у професійному самовизначенні відповідно до інтересів та здібностей;
- БМАНУМ входить до системи закладів освіти ЮНЕСКО, і навчання та участь у конкурсах Малої академії є плюсом до мотиваційного листа при вступі до європейських вузів.



Про літні школи і цікавинки


– Багато хто вважає, що Буковинська Мала академія наук – це навчання, навчання і більше нічого. Але родзинка нашого закладу в тому, що ми доповнюємо навчальний процес пізнавальним дозвіллям, – ділиться Олена Дика. – Наші слухачі відвідують лекції, практичні та лабораторні заняття, екскурсії, виконують науково-дослідницькі роботи, беруть участь у конференціях та конкурсах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Крім того, під час літніх канікул діють літні школи з фізики та астрономії, під час яких діти мають можливість спостерігати за небесними тілами, розпізнавати і збирати залишки метеоритів, користуючись унікальним лабораторним обладнанням. Під час міської літньої школи наші слухачі знайомляться із цікавими практичними надбаннями, які є в ЧНУ, медуніверситеті, відвідують сейсмостанцію, музей криміналістики, ботанічний сад, музей мінерології. У обласному таборі "Інтелект Буковини" діти разом з професорами університету здійснюють різноманітні дослідження. А в "Музеї науки – Чернівці" на вул. Хотинській, 43, який є науковим відділом дослідницької експериментальної роботи БМАНУМ, і діти, і дорослі можуть випробувати на собі цікаві пізнавальні програми та дізнатися принцип роботи різноманітних фізичних, хімічних, біологічних явищ, які здаються дивом, але в їх основі лежить наукова закономірність.



Про умови вступу


– На думку педагогів і батьків, найкраща інвестиція – вкладати в навчання дитини. Якщо ви хочете бачити свою дитину розумною, не обов’язково профі в якійсь науковій галузі, але людиною, яка вміє приймати рішення, яка знаходить рішення в складних ситуаціях, яка не боїться ризикувати і бере на себе відповідальність оберіть для неї навчання в Буковинській Малій академії наук, щоб дитина свідомо зробила свій професійний вибір, – зазначає Олена Іванівна Дика. – Вступна кампанія не передбачає вступних іспитів. Усі охочі учні подають нам заяви, і зарахування на навчання відбувається за середнім балом табеля за попередній рік, який має бути не менше 8. Детальніше про умови вступу дізнавайтеся на сайті Буковинської Малої академії наук учнівської молоді

Адреса: м. Чернівці, вул. Сторожинецька, 62

Рішення Чернівецької обласної ради №161-39/10 від 19.08.2010 р. "Про створення комунального обласного позашкільного навчального закладу "Буковинська Мала академія наук учнівської молоді"
Редактор: Марія Фернюк
Учора, 21:21
Коментарів 0 Переглядів 388

Теги -

Рівно 54 роки тому вперше на Театральній площі пролунала ця пісня Володимира Івасюка

Завтра, 14 вересня, відбудеться прощання із Героєм
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Рівно 54 роки тому вперше на Театральній площі пролунала ця пісня Володимира Івасюка


Проблема віртуального покоління. Блог Ярослава Волощука
Все частіше у засобах масової інформації до нас потрапляють новини про дуже негативні явища поміж частини молодого покоління.
Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
ВІДЕО Переглянути все відео

Місцеві щотижня передають на фронт тонни смачної їжі

Ваша дитина навчається в старших класах і мріє здобути престижну освіту? Допоможіть їй знайти свій вибір у житті, подавши заявку до Буковинської малої академії наук учнівської молоді.

"Контінентал Фармерз Груп" розширює свої логістичні потужності та розбудовує напрямок залізничної логістики, створивши власний парк вагонів-зерновозів. Компанія вже отримала перші 50 із 250-ти запланованих вагонів-гоперів об’ємом 116 м³.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.