Як зробити найсмачнішу сушку з яблук та довго її зберігати

новини / Смачні рецепти
984
0

Сухофрукти є необхідним продуктом для людей будь-якого віку. Особливо взимку, коли немає свіжих фруктів, організм потребує вітамінів і корисних речовин. Які є способи зробити смачну сушку з ваших яблук та зберігати її якомога довше, щоб ласувати взимку?

РБК-Україна (проєкт Styler) ділиться усіма методами приготуваннями сухофруктів з яблук як за допомогою техніки, так і без неї.



Підготовка яблук


Перед тим як зробити сухофрукти з яблук, ретельно промийте їх і висушіть природним способом. Після цього розріжте фрукти на часточки; якщо є охота можна видалити насіння і зняти шкірку.

Приготуйте сольовий розчин (1 ч. л. солі на 1 л води) і замочіть в ньому яблука на 2-3 хвилини. Потім знову просушіть яблука.

Сушка яблук на сонці


Найстаріший спосіб сушіння яблук - на сонці. Цей метод підходить влітку, під час спекотної погоди. Восени таке сушіння може бути проблематичним.

Підготовлені фрукти розкладіть на сітці або папері і сушіть протягом 3-4 днів, щодня перевертаючи їх. Щоб захистити від шкідників, накрийте їх марлею.

Сушка в електросушарці


Для приготування сухофруктів за допомогою електросушарки наріжте очищені яблука часточками і розкладіть їх на піддони. Встановіть температуру не менше 60°C і сушіть яблука максимум 7 годин. Перевірте готовність: якщо фрукти залишаються вологими, сушіть ще 2-3 години.

Сушка в мікрохвильовій печі


Візьміть плоску тарілку, розкладіть на ній нарізані часточками яблука. Встановіть мінімальну потужність і час - 30 секунд. Потім переверніть фрукти і включіть максимальну потужність на 4-5 хвилин.

Сушка в духовці


Розігрійте духовку до 85°C. Застеліть листи або решітку пергаментом, розкладіть нарізані яблука тонким шаром і залиште дверцята духовки трохи відкритими. Через 2 години переверніть яблука і поміняйте місцями листами.

Через 3 години зменшить температуру до 70°C. Коли основна частина вологи випарується, знову зменшіть температуру до 50°C і сушіть яблука ще 4 години.

Зберігання сухофруктів


Основні табу при зберіганні


Щоб сухофрукти зберігалися довго і не псувалися, уникайте наступних помилок:

– Не пакуйте сушені фрукти в поліетиленові пакети, оскільки пластик може створити парниковий ефект і призвести до появи цвілі.
– Не залишайте сухофрукти в місцях з високою вологістю, це може спричинити їх псування.
– Не зберігайте сушку поруч з продуктами з сильним запахом, оскільки вона може вбирати запахи.
– Не залишайте сушку на сонці, оскільки прямі сонячні промені можуть знищити вітаміни і погіршити смак.

Зберігання у банках


Для довгого зберігання сухофруктів найкраще використовувати скляні банки з герметичними кришками. Це захистить продукт від молів, вологи та запахів.

Переконайтеся, що яблука повністю охололи перед заповненням банок. Намагайтеся залишити якомога менше пустот у банках і щільно закрийте кришку.

Зберігайте банки в темному і прохолодному місці при температурі від +10°C до +15°C. Регулярно перевіряйте банки на предмет появи цвілі, неприємного запаху чи вологості.

Якщо ви не фанат скляних банок, можна зберігати сухофрукти в полотняних мішках (найкраще підходять вироби з льону і бавовни), вакуумних пакетах або паперових упаковках. Важливо, щоб тара була герметично закрита.

Захист від молів


Моль є ворогом сухих продуктів, але є прості способи захиститися від неї. Використовуйте герметичну тару або щільно зав'язуйте мішечки і пакети.

Зберігайте сухофрукти в прохолодних місцях, оскільки комахи не люблять холод. Можна також розкласти лавровий лист або лаванду в місцях зберігання, щоб відлякувати міль своїм специфічним запахом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:59
Трамп не вважає участь Зеленського в переговорах про мир «дуже важливою»
23:40
У Чернівецькій громаді планують закрити Коровійське сміттєзвалище
23:20
Кому зі знаків зодіаку пощастить вихідними, 22-23 лютого
23:00
У центрі Чернівців облаштують ще дві платні парковки
22:40
Магнітні бурі: прогноз на ці вихідні, 22–23 лютого
22:23
У якій країні ЄС можна оперативно отримати громадянство
22:00
У Чернівцях відремонтують ще один міжбудинковий проїзд
21:38
Гороскоп на 22 лютого для всіх знаків зодіаку
21:20
Медик розповів, що спричиняє 80% випадків інсульту
20:58
Найпопулярніші паролі, які можна зламати за секунди: перевірте, чи є ваш у списку
20:37
Поліцейські попереджають про шахрайство: буковинці втрачають тисячі гривень
20:18
Активізуються інформаційні диверсії: СБУ зробило важливе попередження
19:59
У Чернівцях померла відома рестораторка
19:41
Вдарив відром в обличчя: у Чернівцях побилися водійка та працівник мийки
19:20
Від музичного вечора до вистав для дітей: куди піти на вихідних у Чернівцях - дайджест
19:00
Модернізація пункту пропуску «Порубне»: на якій стадії роботи
18:40
На Буковині податківці створили Консультаційний центр: допомагають розібратися із заблокованими податковими накладними
18:19
У перинатальному центрі Чернівців жінка народила трійню
18:18
Чи дійсно якість телевізорів Xiaomi відповідає їх ціні?*
реклама
17:58
Не "батон" і не "суп": як правильно називати популярні страви українською
17:41
Освіта, промисловість: де в Україні найбільше бракує працівників
17:19
Росіяни продовжують тиснути під Покровськом: Генштаб розповів про ситуацію на фронті
16:59
Чернівецька ОВА рекомендує закладам освіти піти на карантин на 10 днів
16:45
Вчені розповіли, як худнути без дієт: потрібно дотримуватися п’яти правил
16:36
На Буковині попрощалися із захисником Дмитром Олійником
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм