RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

* Реклама

Відкриття ринку землі у 2021 році створило нові можливості для перетворення сільськогосподарської землі у стабільний прибуток.

Підтвердженням цьому стають актуальні цифри: за 3 роки діяльності середньозважена ціна на землю становить 43 582 грн за гектар. До прикладу, вже з моменту відкриття ринку, у певних регіонах ціна сягала 35 211 грн за гектар. Лідерами з купівлі/продажу ділянок за останній рік стали: Полтавська, Дніпропетровська, Львівська та Харківська область.

Для власників, місцевих агровиробників, інвесторів та підприємців, земельні ділянки — це новий та водночас надійний інструмент для розвитку власного капіталу.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

ТОП 5 основних порад, як обрати земельну ділянку для купівлі:


1. Особливості регіону. У першу чергу, варто звернути увагу на територію та її особливості для вирощування с|г культур, про які ми згадаємо далі. Адже від розташування ділянки залежить основний фактор — її ціна. До прикладу, придбати один гектар у Полтавській області коштуватиме від 42 тис. грн. На Житомирщині ціна за гектар варіюється від 23 тис. грн. Детальніше дізнатись про кожен регіон та розрахувати його вартість, можна у “калькуляторі цін” на сайті “Доброзем”.

2. Тип ґрунту. Повертаємось до попереднього пункту — регіон, на якому розташовується земельна ділянка. Кожен тип ґрунту потребує власного способу зрошення, вирощування с\г культур тощо. Відповідно, значну роль у визначенні ціни відіграє саме цей фактор, адже піщаний буде відрізнятись у ціні від чорнозему чи іншого типу ґрунту.

3. Оброблення ділянки. Якщо земля влаштовує за всіма параметрами, варто дізнатись, чи оброблялась вона раніше: повністю або ж частково. У подальшому, власник може зустрітись з проблемою деградації, зменшенням корисних властивостей або погіршенням стану ґрунту. Саме тому, цей фактор має впливати на рішення “купувати чи не купувати?”.

4. Правові аспекти. На цьому етапі варто перевірити наявність усіх необхідних документів: витяг з Державного земельного кадастру та відомість про речові права на земельну ділянку та їх обтяження, оригінал документа, що посвідчує право на неї, дані про власника у Єдиному реєстрі боржників тощо.

5. Надійність орендаря. Якість земельної ділянки зараз — наслідок поводження з нею протягом років: як вона використовувалась, чи оброблялась та які культури на ній вирощувались. Для подальшої перспективи її використання, слід звернути увагу, як з нею працювали раніше.

Важливо пам'ятати, що вартість земельної ділянки може корелюватись залежно від багатьох інших аспектів. Адже з моменту офіційного відкриття ринку землі у 2021 році її ціна щорічно зростає на 6%-12%, навіть під час війни.

Така тенденція спостерігатиметься і надалі, враховуючи новий етап земельної реформи у 2024 році, що відкриває можливість придбати землю сільськогосподарського призначення юридичним особам. Окрім цього, загальна площа ділянок має становити не більше 10 тис.га.


Експерти компанії “Доброзем”

Рекомендації від експерта “Доброзем” щодо вибору земельної ділянки


Ми звернулись за консультацією до експерта компанії “Доброзем” — онлайн-маркету землі, на якому знаходяться ділянки з найкращими ціновими пропозиціями серед усіх регіонів України. На платформі можливо відслідковувати ціни навіть за певними регіонами, що дуже зручно як продавцеві для оцінки свого паю, так і покупцеві для загального розуміння ціни на ринку.

Під час купівлі с/г землі основне, на що варто звернути увагу — це документи, адже для максимальної безпечності угоди, до правових аспектів та до власника земельної ділянки не має бути жодних питань.

Серед усіх тонкощів, слід приділити увагу потенційному покупцеві. Найчастіше — це інвестор, який бажає отримати стабільний пасивний дохід від надійного активу. А також це може бути безпосередньо агрохолдинг чи місцевий фермер.


Генеральний директор компанії “Доброзем” Роман Барало

Важливо звернути увагу на фінансові питання, зокрема суму угоди та її офіційне проведення. Або ж залучити експертів, які допоможуть з усіма тонкощами, як це роблять в “Доброзем”, виплачуючи кошти у безготівковій формі. Зверніться до надійного маркетплейса за консультацією для ефективної оцінки паю!
Редактор: Марія Фернюк
Сьогодні, 16:03
Коментарів 0 Переглядів 258

Теги -

Рятувальники обстежили велику територію, але поки пошуки марні


Там ремонтуватимуть дороги та міжбудинкові проїзди

Військових поховали на Алеї слави Центрального міського кладовища
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.