RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Поряд з кавою чай вважається найпопулярнішим напоєм у світі. Вчені не втомлюються говорити про його корисні властивості, проте підкреслюють, що багато що залежить від процесу приготування. Особливо уважними слід бути тим, хто вважає за краще заварювати чай в пакетиках, вичавлюючи їх до останньої краплі.

Про це пише uapress.kyiv.ua



Як пояснили фахівці, чай містить дубильні речовини-таніни. Вони являють собою клас поліфенольних молекул з в’яжучими властивостями, які взаємодіють з білками, полісахаридами та іншими біополімерами. При заварюванні чайного пакетика невелика концентрація дубильних речовин потрапляє у воду, але їх велика частина залишається в чайному листі. Якщо пакетик вичавлювати, то у воді виявиться занадто багато танінів, через що напій стане гірким.

За словами вчених, маленька кількість танінів не може нашкодити організму, але великий вміст дубильних речовин здатне чинити негативний вплив на здоров’я. Зокрема, таніни можуть викликати зневоднення і пов’язувати деякі корисні мікроелементи в організмі, через що блокується їх засвоєння. Наприклад, згідно з дослідженням, опублікованим у Food Research International, дубильні речовини заважають засвоєнню організмом заліза.

Крім цього, таніни погіршують роботу деяких ферментів і порушують функціонування нирок і печінки. У деяких людей після вживання міцного чаю може підвищуватися тиск і з’являтися нудота. Це стосується як чорного, так і зеленого чаю, причому в останньому концентрація танінів в кілька разів вище.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
9-06-2024, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 2 063

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.