RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Сік є продуктом, який можна пити в будь-який час доби - після тренування, під час перекусу або додавати в тропічний смузі. Попри те, що фрукти та овочі в питному вигляді здаються корисними, є багато різних аспектів, які необхідно враховувати, пише Today.com.



У Міністерстві сільського господарства США розповіли, що найпопулярнішим фруктовим соком в Америці є апельсиновий. Проте у супермаркетах є безліч інших варіантів, окрім апельсинового соку - від ягідного до кавунового, а також різні суміші та коктейлі. Тому обирати правильний сік важливо, адже він може означати різницю між джерелом поживних речовин або не більше ніж цукровою водою.

У виданні наголошують, що більшість "сокових продуктів" насправді є підсолодженими напоями - зазвичай це вода з додаванням цукру, до прикладу, кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Тому необхідно дивитися на етикетку та обирати тільки 100% сік, який містить у собі багато поживних речовин, порадили "Дієтичні рекомендації для американців на 2020-2025 роки".

Зареєстрований дієтолог Наталі Ріццо розповідає, що деякі види соку можна додати до здорового раціону.

"Оскільки 100% сік виготовляється тільки з фруктів або овочів, він не містить ніякого доданого цукру. Вживання соку - це хороший спосіб отримати поживні речовини з їжі, якщо ви не можете задовольнити свою щоденну норму фруктів або овочів", - порадила Ріцоо.

За словами зареєстрованого дієтолога в Нью-Йорку Лізи Янг, пиття соку є способом швидко отримати поживні речовини, завдяки чому вам не доведеться докладати багато зусиль, аби отримати вітаміни.

Проте Янг додала, що недоліком соку є те, що такий напій має рідкі калорії, тому він має менше клітковини, ніж у звичайних овочах або фруктах. Через це ви не відчуваєте ситості так само як коли пережовуєте їжу.

Ріццо радить під час вибору соку обирати продукти, на яких спереду написано "100% сік", а першим інгредієнтом має бути фрукт або овоч, проте бажано, щоб це був один інгредієнт. Янг підкреслила, що в такому напої буде натуральний цукор, тому там не має бути жодного доданого цукру.

Отже, дієтологи радять купувати три найкращі варіанти соку:

Гранатовий сік

Ріццо запевнила, що існує багато досліджень щодо користі гранатового соку. Для його виготовлення використовується цілий гранат, тому він містить багато поліфенолів, або антиоксидантів, які борються із запаленням.

"Дослідження, фінансовані виробниками гранатів, показують, що щоденне вживання соку має потенційні переваги для зорової пам'яті у людей середнього та старшого віку", - додають у матеріалі.

Буряковий сік

За словами Ріццо, буряковий сік містить нітрати, тобто сполуку, яка розщеплюється в організмі на оксид азоту. Цей засіб є потужним для розширювання судин, завдяки чому кровоносні судини відкриваються та збільшують кровотік по всьому тілу.

Також було доведено, що буряковий сік скорочує час до виснаження під час фізичних вправ та знижує кров'яний тиск.

"Єдиний мінус в тому, що буряковий сік не дуже смачний, тому багато людей вживають його в концентрованому вигляді, щоб отримати користь", - каже дієтолог.

Овочевий сік з низьким вмістом натрію

За словами Янг, такий сік містить багато антиоксидантів, а саме лікопін та вітамін C. Крім того, у ньому є багато калію та низький вміст калорій і цукру. Томатний сік також належить до цієї категорії, проте дієтолог надає перевагу суміші овочевих соків.

Як правило, овочевий сік є солоний, тому краще купувати його з низьким вмістом натрію.

"Я п'ю його щодня. Він дійсно також задовольняє апетит. Тож це чудовий післяобідній перекус", - запевнила Янг.

Інші корисні соки

Терпкий вишневий сік


"Терпкий вишневий сік - один з моїх улюблених напоїв, який я рекомендую спортсменам, оскільки доведено, що він зменшує біль у м'язах", - наголосила Ріццо.

Своєю чергою Янг порадила обирати натуральний вишневий сік без додавання цукру. Також цей напій вважають природним снодійним засобом, адже терпка вишня містить мелатонін і триптофан, які допомагають заснути.

За словами Янг, через те, що такий сік є терпким, до нього часто додають багато цукру, така ж історія із журавлинним соком, тому необхідно уважно читати етикетку.

Апельсиновий або грейпфрутовий сік

Янг пояснила, що цитрусові соки мають дуже високий вміст вітаміну C, тому є досить популярними. Вона любить пити грейпфрутовий сік, проте застерігає людей бути уважними до його взаємодії з ліками, зокрема зі статинами.

Ріццо каже, що апельсиновий сік з концентрату цілком можна пити, якщо він не містить цукру.

Який сік має менше цукру

За словами Ріццо, усі 100% фруктові соки містять натуральний цукор, проте несолодкий терпкий вишневий сік зовсім не має солодкого смаку. Овочевий, зокрема томатний сік має менше цукру, ніж інші варіанти, зазначає Янг. Буряковий сік теж має низький вміст цукру.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-05-2024, 17:37
Коментарів 2 Переглядів 9 389

Теги -
Hаписав: Гість юра, Коментарів: 0, Новин: 0, 11 травня 2024 20:41
В новині:
Ті, хто покалічені брехливим гівном, не мають коштів, щоб за воду для зливу у туалеті ГАРАНТОВАНО сплатити

Hаписав: yura, Коментарів: 290, Новин: 0, 11 травня 2024 21:01
В новині:
Ті, хто покалічені брехливим гівном, не мають коштів, щоб за воду для зливу у туалеті ГАРАНТОВАНО сплатити

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.