Напій не "розкриється": яку помилку роблять усі під час заварювання чаю

новини
2 439
0

Чай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування.

РБК-Україна (проєкт Styler) повідомляє, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай.

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Huffipost та Telegram-канал експертка з харчування Наталії Мазурик.



Скільки часу має заварюватись чай


Правильне заварювання чаю починається із заварника.

Чайний експерт Оскар Вуллі розповів, що часто люди допускаються декількох помилок під час заварювання чаю.

На думку експертів, найчастіше люди чекають, щоб чай заварився близько 15 секунд, а потім додають цукор.

Хоча ідеальний час заварювання - 3-5 хвилин. Заварювання менш ніж хвилину дає легкий напій, але він не розкриє глибини смаку листкового чаю.

Чаю в пакетиках для ідеального заварювання потрібно 30 секунд. Це зручно, але глибини напою ви не відчуєте, як після листового чаю.

Експерт зазначив, що чашка чаю на 99% складається з води, тому це, безумовно, важливий фактор. Вода має бути свіжою і щойно кип’яченою.

Важливо знати, якщо ви повторно кип’ятите воду, ви зменшуєте кількість кисню та мінералів, тобто не отримуєте найкращої хімічної реакції під час настоювання. До того ж так не активуються ферменти, які розкриють смак чаю повністю.

"Перед заварюванням відфільтруйте воду. В ідеалі - за допомогою вугільного фільтра, використовуйте щойно набрану та щойно закип’ячену воду", - сказав Оскар Вуллі.

Як вибрати смачний чай


Експерт з харчування Наталя Мазурик додала, що є важливі правила при виборі чаю, про які варто пам'ятати:

– листовий чай кращий - також звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків
– при купівлі вагового чаю спробуйте розгорнути один листочок. Краще не купуйте такий, що одразу кришиться в руці. Це означає, що його – сушили повторно або пересушили.
– чай повинен бути без добавлень та ароматизаторів. Залийте чай холодною водою, якщо вона зафарбувалася одразу - у продукті надто багато барвників
– якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, то це неякісний чай
– наявність плівочки не завжди означає, що перед вами дійсно смачний продукт
– зелений чай гірчить, якщо він неякісний. Його потрібно приготувати при правильній температурі води - 85 градусів

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
"Не побачив" бронювання лікаря: на Буковині на працівника ТЦК склали протокол через порушення
6 226
"Молимося за мир": до Чернівців завітав предстоятель ПЦУ Епіфаній - фото
5 443
Історик, географ та троє фізиків: хто став Почесним професором ЧНУ
2 569
Поблизу Чернівців встановили міст, який з'єднує дві частини села - фото
2 356
Казав, що готовий "стріляти в українців": силовики Буковини викрили зрадника
2 129
Пляцок зі сливами та будень: чернівчан частували стравами за рецептами Кобилянської
1 786
Через 45 років: Марія Яремчук перевидасть легендарну платівку свого батька
1 438
Гроші автоматично списуватимуть із карток: в Україні готують нові правила стягнення боргів
1 396
У Чернівцях низка вулиць сьогодні до вечора - без води
1 372
На Буковині судитимуть посадовців сільради за розтрату коштів на закупівлі термобілизни для військових
1 279


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.