RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Напій не "розкриється": яку помилку роблять усі під час заварювання чаю


Чай може збадьорити або заспокоїти людини. Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час приготування.

РБК-Україна (проєкт Styler) повідомляє, скільки часу потрібно заварювати та як вибрати якісний чай.

При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайт Huffipost та Telegram-канал експертка з харчування Наталії Мазурик.



Скільки часу має заварюватись чай


Правильне заварювання чаю починається із заварника.

Чайний експерт Оскар Вуллі розповів, що часто люди допускаються декількох помилок під час заварювання чаю.

На думку експертів, найчастіше люди чекають, щоб чай заварився близько 15 секунд, а потім додають цукор.

Хоча ідеальний час заварювання - 3-5 хвилин. Заварювання менш ніж хвилину дає легкий напій, але він не розкриє глибини смаку листкового чаю.

Чаю в пакетиках для ідеального заварювання потрібно 30 секунд. Це зручно, але глибини напою ви не відчуєте, як після листового чаю.

Експерт зазначив, що чашка чаю на 99% складається з води, тому це, безумовно, важливий фактор. Вода має бути свіжою і щойно кип’яченою.

Важливо знати, якщо ви повторно кип’ятите воду, ви зменшуєте кількість кисню та мінералів, тобто не отримуєте найкращої хімічної реакції під час настоювання. До того ж так не активуються ферменти, які розкриють смак чаю повністю.

"Перед заварюванням відфільтруйте воду. В ідеалі - за допомогою вугільного фільтра, використовуйте щойно набрану та щойно закип’ячену воду", - сказав Оскар Вуллі.

Як вибрати смачний чай


Експерт з харчування Наталя Мазурик додала, що є важливі правила при виборі чаю, про які варто пам'ятати:

– листовий чай кращий - також звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків
– при купівлі вагового чаю спробуйте розгорнути один листочок. Краще не купуйте такий, що одразу кришиться в руці. Це означає, що його – сушили повторно або пересушили.
– чай повинен бути без добавлень та ароматизаторів. Залийте чай холодною водою, якщо вона зафарбувалася одразу - у продукті надто багато барвників
– якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, то це неякісний чай
– наявність плівочки не завжди означає, що перед вами дійсно смачний продукт
– зелений чай гірчить, якщо він неякісний. Його потрібно приготувати при правильній температурі води - 85 градусів

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
23-04-2024, 23:38
Коментарів 0 Переглядів 2 169

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.