Український сир подорожчає до 100 гривень за кілограм

новини
1 538
0
Подорожчання твердих сортів сиру до 100 гривень за кілограм прогнозують експерти. Через підвищення закупівельних цін на молоко в серпні, зросла собівартість виробництва молочних продуктів. А оскільки тверді сири виготовляють з молока високої якості, ця продукція насамперед реагує на зниження пропозиції і подорожчання молока.

За прогнозами, вже найближчого тижня роздрібна ціна на традиційні сири досягне в роздробі за позначку в 80 грн / кг, а в жовтні, не виключає експерт, трохи кращі сорти будуть виставлятися по 100 грн / кг.

Вже сьогодні ціни на молочні продукти в Україні перевищують європейські приблизно на 30%. За даними директора аналітичного агентства Інфагро, експорт сиру з України відчутно знизився і склав 5,7 тис. тонн, у той час як за попередні кілька місяців він становив близько 7-7,5 тис. тонн. Як повідомляє аналітик, український сир у Росії сьогодні на 10% дорожчий за німецькі сири. Подорожчання сиру в Україні зробило більш привабливим імпорт, навіть з урахуванням 10% ввізного мита та інших витрат. Тому активне ввезення сиру в Україну вже почалося.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.