Редиска - це популярний сезонний овоч із гострим пікантним смаком. Багато українців їдять його, як самостійний продукт, або додають у салати.
Мало хто знає, що редиску не можна вважати повністю безпечним продуктом.
Цей продукт має дуже низьку калорійність, тому їсти його можна практично без обмежень. Редиска не особливо багата на мінерали, зате в ній є: вітамін С, вітаміни групи В, калій, антиоксиданти.
Фенольні сполуки в складі редиски підсилюють ефект вітаміну С, який допомагає зміцнити судини і розріджувати кров. Антоціани, своєю чергою, мають протизапальний ефект і навіть прискорюють загоєння ран. Найпопулярніша причина, для чого їдять редиску - це поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту. Такий овоч покращує травлення, сприяє виділенню слини і виробленню шлункового соку.
Однак шкода від редиски теж може бути, якщо регулярно вживати овоч натщесерце. Тоді він провокує здуття живота і неприємні відчуття. Також лікарі не рекомендують "захоплюватися" редискою людям із виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії загострення, панкреатитом, жовчнокам'яною хворобою.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-04-2024, 20:59
0
4 068