DataLife Engine > новини / Здоров'я > Кому не можна їсти редиску: лікарі назвали серйозний побічний ефект для здоров'я

Кому не можна їсти редиску: лікарі назвали серйозний побічний ефект для здоров'я



Редиска - це популярний сезонний овоч із гострим пікантним смаком. Багато українців їдять його, як самостійний продукт, або додають у салати.

Мало хто знає, що редиску не можна вважати повністю безпечним продуктом.

{reklama}

Цей продукт має дуже низьку калорійність, тому їсти його можна практично без обмежень. Редиска не особливо багата на мінерали, зате в ній є: вітамін С, вітаміни групи В, калій, антиоксиданти.

Фенольні сполуки в складі редиски підсилюють ефект вітаміну С, який допомагає зміцнити судини і розріджувати кров. Антоціани, своєю чергою, мають протизапальний ефект і навіть прискорюють загоєння ран. Найпопулярніша причина, для чого їдять редиску - це поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту. Такий овоч покращує травлення, сприяє виділенню слини і виробленню шлункового соку.

Однак шкода від редиски теж може бути, якщо регулярно вживати овоч натщесерце. Тоді він провокує здуття живота і неприємні відчуття. Також лікарі не рекомендують "захоплюватися" редискою людям із виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії загострення, панкреатитом, жовчнокам'яною хворобою.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад