RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Незалежно від того, чи є вашим пріоритетом втрата ваги, контроль рівня цукру в крові, жіноче здоров'я або здоров'я мозку, для вас знайдеться те, що вам потрібно - і це горіхи.

Горіхи та насіння - ідеальний вибір, вони багаті на клітковину, корисні жири та білок, пише Huffpost.



Найкращі горіхи для жіночого здоров'я
Насіння гарбуза містить комплекс поживних речовин, які особливо корисні для жіночого здоров'я. Насіння гарбуза містить значно більше магнію порівняно з іншими. Магній - мінерал, який особливо важливий для профілактики остеопорозу в жінок.

У насінні гарбуза також міститься велика кількість цинку, який відіграє роль у регуляції менструального циклу, беручи участь у синтезі, зберіганні та вивільненні репродуктивних гормонів, таких як фолікулостимулюючий гормон і лютеїнізуючий гормон. Цинк також важливий під час вагітності через його роль у синтезі ДНК, який є основним фізіологічним процесом розвитку плода.

Бразильські горіхи через вміст у них селену... який є важливим гормоном, що забезпечує регулярність менструального циклу. "Я рекомендую клієнтам бразильські горіхи, тому що ви можете задовольнити щоденну потребу в селені, з'їдаючи всього два горіхи на день", - сказала дієтолог Клер Ріфкін.

Найкращі горіхи для схуднення
Насіння соняшнику - чудовий варіант. Порівняно з іншими варіантами горіхів і насіння, насіння соняшнику містить менше калорій і жиру. Воно є хорошим джерелом фосфору, який сприяє зростанню і відновленню клітин. "Також хороше джерело заліза і клітковини", - розповіла дієтологиня Кортні Пелітера.

Насіння конопель - це джерело поживних речовин: 10 грамів білка в 3 столових ложках, а також протизапальні та корисні для серця жирні кислоти омега-3. "Це ідеальна комбінація, яка дасть вам змогу довше почуватися задоволеним і ситим, а також поповнить ваш організм мінералами, такими як цинк і залізо, що йому необхідні для процвітання", - розповіла дієтологиня Кейті Хедлі.

З погляду поживних речовин, вживання арахісу допоможе викликати відчуття ситості завдяки клітковині, корисним жирам і білкам. Він також містить антиоксиданти, такі як флавоноїди, які видаляють вільні радикали і потенційно захищають від раку.

Кешью багатий на білок і допомагає насититися. Вони багаті мононенасиченими і поліненасиченими жирами, які допомагають знизити рівень холестерину і поліпшити здоров'я серця.

Найкращі горіхи для контролю рівня цукру в крові
Фісташки багаті на клітковину та білок (які допомагають контролювати рівень цукру в крові), мають найменшу кількість калорій на унцію (що допомагає контролювати вагу), а чищення фісташок може допомогти прищепити усвідомленість в їжі.

Фундук містить велику кількість вітаміну B6, фосфору, калію і цинку, які відіграють важливу роль в енергетичному обміні, а також в імунітеті та кров'яному тиску. Вони також є чудовим джерелом корисних жирів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину, а також поліпшити маркери запалення. "Дослідження показують, що олеїнова кислота, якої багато в цих горіхах, може сприятливо впливати на чутливість до інсуліну, що покращує метаболізм цукру в крові і знижує ризик розвитку діабету", - сказала дієтолог Меган Гілберт.

Найкращі горіхи для здоров'я серця
Мигдаль допомагає контролювати кров'яний тиск, оскільки в ньому багато амінокислоти аргініну. Аргінін необхідний для виробництва оксиду азоту. Оксид азоту розслабляє артеріальні кровоносні судини, що, своєю чергою, знижує кров'яний тиск.

Волоські горіхи мають кардіометаболічні захисні властивості. У разі вживання їх у складі збалансованої дієти з цільних продуктів знижується рівень холестерину в крові. Вони багаті корисною для серця жирною кислотою омега-3, альфа-ліноленовою кислотою. Одна порція цього горіха у чверть склянки може задовольнити щоденну потребу в цій незамінній жирній кислоті.

Пекан - відмінне джерело корисних жирів і клітковини. Ці горіхи можуть допомогти знизити кров'яний тиск і рівень холестерину завдяки жирним кислотам омега-3 і омега-6. Горіхи пекан також є відмінним джерелом вітаміну А, вітаміну Е і фолієвої кислоти.

Найкращі горіхи для здоров'я мозку

Волоські горіхи багаті на протизапальні жири, які зменшують нейрозапалення, допомагають підтримувати психічне здоров'я і благополуччя, а також знижують ризик погіршення когнітивних функцій.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-04-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 457

Теги -

У Раді оборони області вважають, що ворог може активізувати роботу диверсійно-розвідувальних груп і планувати масовані атаки на Великдень

Цього року православні відзначатимуть Великдень 5 травня
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час заходу збирали кошти на ремонт авто для артилеристів 80 окремої десантно-штурмової бригади


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.