Користь спецій не обмежується поліпшенням смаку їжі. Вони також мають справжні оздоровчі властивості.
І коли справа доходить до зниження рівня цукру в крові та підвищення резистентності до інсуліну, список очолює імбир, пише eatingwell.com.
За словами доктора Канчан Койя, імбир містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленнями, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові.
"Запалення пов'язане з резистентністю до інсуліну і поганим контролем рівня цукру в крові. Отже, балансування запалення за допомогою таких спецій, як імбир, може благотворно вплинути на рівень цукру в крові", - зазначила вона.
Як показав огляд і метааналіз, опублікований у журналі Nutrients 2024 року, імбир натщесерце значно знижує рівень цукру в крові та рівень інсуліну.
"Деякі дослідження показують, що імбир може позитивно впливати на рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та сповільнюючи перетравлення вуглеводів, що призводить до меншого стрибка цукру в крові після їжі", - зазначила дипломована дієтологиня Колетт Міко.
За даними метааналізу досліджень, імбир може пригнічувати ферменти, що відіграють роль у перетравлюванні та всмоктуванні вуглеводів, а також впливати на шляхи, пов'язані з метаболізмом глюкози, і захищати бета-вуглеводи.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-04-2024, 23:00
0
912