Названо спецію, яка допомагає знизити рівень цукру в крові
Користь спецій не обмежується поліпшенням смаку їжі. Вони також мають справжні оздоровчі властивості.
І коли справа доходить до зниження рівня цукру в крові та підвищення резистентності до інсуліну, список очолює імбир, пише eatingwell.com.
{reklama}
За словами доктора Канчан Койя, імбир містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленнями, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові.
"Запалення пов'язане з резистентністю до інсуліну і поганим контролем рівня цукру в крові. Отже, балансування запалення за допомогою таких спецій, як імбир, може благотворно вплинути на рівень цукру в крові", - зазначила вона.
Як показав огляд і метааналіз, опублікований у журналі Nutrients 2024 року, імбир натщесерце значно знижує рівень цукру в крові та рівень інсуліну.
"Деякі дослідження показують, що імбир може позитивно впливати на рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та сповільнюючи перетравлення вуглеводів, що призводить до меншого стрибка цукру в крові після їжі", - зазначила дипломована дієтологиня Колетт Міко.
За даними метааналізу досліджень, імбир може пригнічувати ферменти, що відіграють роль у перетравлюванні та всмоктуванні вуглеводів, а також впливати на шляхи, пов'язані з метаболізмом глюкози, і захищати бета-вуглеводи.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад