RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



З року в рік дбайливі господині готують консервацію на зиму. Буває настільки забагато, що в погребі вона стоїть не один рік.

Але важливо знати, що термін зберігання домашніх заготівель обмежений і з часом консервація втрачає свої властивості, пише ukr.media.

За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси.

Існують кілька видів домашніх консервацій, яких саме час позбутися з настанням весни.

Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту.

Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців.

В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:

здута кришка;

каламутний, загуслий розсіл;

підозрілий запах.

Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.
28-03-2024, 18:25
Коментарів 0 Переглядів 2 166


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.