З року в рік дбайливі господині готують консервацію на зиму. Буває настільки забагато, що в погребі вона стоїть не один рік.
Але важливо знати, що термін зберігання домашніх заготівель обмежений і з часом консервація втрачає свої властивості, пише ukr.media.
За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси.
Існують кілька видів домашніх консервацій, яких саме час позбутися з настанням весни.
Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту.
Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців.
В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:
здута кришка;
каламутний, загуслий розсіл;
підозрілий запах.
Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.
28-03-2024, 18:25
0
2 058