RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як прибрати антибіотики з курки: замочіть її в цьому маринаді


Куряче м'ясо - одне з найпопулярніших нині. Воно легке для шлунка, швидке в приготуванні та відносно недороге. Але багато хто ставиться з побоюванням до магазинної курки, припускаючи, що вона може бути "напхана" антибіотиками та іншими небезпечними речовинами. Є кілька простих і ефективних способів, як прибрати з м'яса гормони й антибіотики в домашніх умовах.



Як позбутися антибіотиків у курці

Дізнатися, чи є антибіотики в курці, яку ви принесли з магазину, на жаль, не вийде. Залишається покладатися на сумлінність виробника - що м'ясо з прилавка не містить шкідливих речовин.

Вважається, що курка, яка продається в магазині, безпечна - за гігієнічними вимогами кількість гормонів і антибіотиків у м'ясі нормується. Але якщо купувати продукт у якихось несанкціонованих точках торгівлі, то теоретично можна купити неякісний. У будь-якому разі, якщо виникають сумніви щодо якості м'яса - незалежно від того, де воно було куплене - є кілька простих способів, як позбутися небезпечних речовин:

Замочити м'ясо перед приготуванням

Замочіть птицю (або інше м'ясо) у воді, звичайній або мінеральній, щонайменше на 1 годину.

Можна приготувати маринад: додати у воду трохи солі (3-4 ст. л.), або лимонного соку (2-3 ст. л.), або 0,5 ч. л. лимонної кислоти - вода "витягне" шкідливі речовини.

Готувати м'ясо на вторинному бульйоні

Позбутися "добавок" допомагає також готування на вторинному бульйоні - після закипання варіть м'ясо 10 хвилин, потім злийте бульйон, додайте чисту воду та готуйте як зазвичай. Деякі господині готують навіть не на другому, а на третьому бульйоні.

Перед приготуванням приберіть із тушки або м'яса шкіру та жир - у них найбільше накопичується шкідливих речовин.

Не смажити, а запікати м'ясо

Термічна обробка при високих температурах теж допомагає позбутися шкідливих речовин. Перед запіканням, як уже говорили, слід видалити шкірку і жир, а також усі нутрощі. Помістіть птицю або м'ясо так, щоб жир стікав у піддон і не вбирався назад у м'ясо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-03-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 415

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.