RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Куряче м'ясо - одне з найпопулярніших нині. Воно легке для шлунка, швидке в приготуванні та відносно недороге. Але багато хто ставиться з побоюванням до магазинної курки, припускаючи, що вона може бути "напхана" антибіотиками та іншими небезпечними речовинами. Є кілька простих і ефективних способів, як прибрати з м'яса гормони й антибіотики в домашніх умовах.



Як позбутися антибіотиків у курці

Дізнатися, чи є антибіотики в курці, яку ви принесли з магазину, на жаль, не вийде. Залишається покладатися на сумлінність виробника - що м'ясо з прилавка не містить шкідливих речовин.

Вважається, що курка, яка продається в магазині, безпечна - за гігієнічними вимогами кількість гормонів і антибіотиків у м'ясі нормується. Але якщо купувати продукт у якихось несанкціонованих точках торгівлі, то теоретично можна купити неякісний. У будь-якому разі, якщо виникають сумніви щодо якості м'яса - незалежно від того, де воно було куплене - є кілька простих способів, як позбутися небезпечних речовин:

Замочити м'ясо перед приготуванням

Замочіть птицю (або інше м'ясо) у воді, звичайній або мінеральній, щонайменше на 1 годину.

Можна приготувати маринад: додати у воду трохи солі (3-4 ст. л.), або лимонного соку (2-3 ст. л.), або 0,5 ч. л. лимонної кислоти - вода "витягне" шкідливі речовини.

Готувати м'ясо на вторинному бульйоні

Позбутися "добавок" допомагає також готування на вторинному бульйоні - після закипання варіть м'ясо 10 хвилин, потім злийте бульйон, додайте чисту воду та готуйте як зазвичай. Деякі господині готують навіть не на другому, а на третьому бульйоні.

Перед приготуванням приберіть із тушки або м'яса шкіру та жир - у них найбільше накопичується шкідливих речовин.

Не смажити, а запікати м'ясо

Термічна обробка при високих температурах теж допомагає позбутися шкідливих речовин. Перед запіканням, як уже говорили, слід видалити шкірку і жир, а також усі нутрощі. Помістіть птицю або м'ясо так, щоб жир стікав у піддон і не вбирався назад у м'ясо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-03-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 255

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До завершення голосування залишилася година


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"