RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Куряче м'ясо - одне з найпопулярніших нині. Воно легке для шлунка, швидке в приготуванні та відносно недороге. Але багато хто ставиться з побоюванням до магазинної курки, припускаючи, що вона може бути "напхана" антибіотиками та іншими небезпечними речовинами. Є кілька простих і ефективних способів, як прибрати з м'яса гормони й антибіотики в домашніх умовах.



Як позбутися антибіотиків у курці

Дізнатися, чи є антибіотики в курці, яку ви принесли з магазину, на жаль, не вийде. Залишається покладатися на сумлінність виробника - що м'ясо з прилавка не містить шкідливих речовин.

Вважається, що курка, яка продається в магазині, безпечна - за гігієнічними вимогами кількість гормонів і антибіотиків у м'ясі нормується. Але якщо купувати продукт у якихось несанкціонованих точках торгівлі, то теоретично можна купити неякісний. У будь-якому разі, якщо виникають сумніви щодо якості м'яса - незалежно від того, де воно було куплене - є кілька простих способів, як позбутися небезпечних речовин:

Замочити м'ясо перед приготуванням

Замочіть птицю (або інше м'ясо) у воді, звичайній або мінеральній, щонайменше на 1 годину.

Можна приготувати маринад: додати у воду трохи солі (3-4 ст. л.), або лимонного соку (2-3 ст. л.), або 0,5 ч. л. лимонної кислоти - вода "витягне" шкідливі речовини.

Готувати м'ясо на вторинному бульйоні

Позбутися "добавок" допомагає також готування на вторинному бульйоні - після закипання варіть м'ясо 10 хвилин, потім злийте бульйон, додайте чисту воду та готуйте як зазвичай. Деякі господині готують навіть не на другому, а на третьому бульйоні.

Перед приготуванням приберіть із тушки або м'яса шкіру та жир - у них найбільше накопичується шкідливих речовин.

Не смажити, а запікати м'ясо

Термічна обробка при високих температурах теж допомагає позбутися шкідливих речовин. Перед запіканням, як уже говорили, слід видалити шкірку і жир, а також усі нутрощі. Помістіть птицю або м'ясо так, щоб жир стікав у піддон і не вбирався назад у м'ясо.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-03-2024, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 1 480

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.