Лікар розказав, чим корисна черемша та кому її їсти категорично не можна

новини / Здоров'я
2 536
0

На початку березня на прилавках українських ринків з'являються зелені пучки рослини під назвою черемша. Українці полюбляють робити з неї салати та інші страви.

Чим корисна ця зелень, кому її не можна, розповідає сімейний лікар Михайло Цюрак.



Що за рослина черемша?


Наукова назва черемші - часник ведмежий, або ж цибуля ведмежа. Черемша споріднена з городніми часником та цибулею, звідси і її назва та смакові властивості.

Які вітаміни містяться у черемші?


– вітамін С у великій кількості;
– лізоцим - природний антибіотик;
– ефірні олії.

Який позитивний вплив на організм може мати черемша?
– черемша полегшить стан при застудних захворюваннях;
– забезпечить жовчогінний ефект при проблемах з жовчним міхуром та печінкою;
– стимулюватиме апетит;
– сприятиме зниженню артеріального тиску.

Коли не варто споживати черемшу?
– при загостренні гастриту чи коліту;
– при частих нападах стенокардії;
– якщо ви переживаєте з приводу запаху зі свого рота

Зверніть увагу, що дика черемша занесена до Червоної книги України як рідкісна рослина, тому краще її вирощувати на городі самотужки, а не збирати в лісі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують