DataLife Engine > новини / Здоров'я > Лікар розказав, чим корисна черемша та кому її їсти категорично не можна

Лікар розказав, чим корисна черемша та кому її їсти категорично не можна


На початку березня на прилавках українських ринків з'являються зелені пучки рослини під назвою черемша. Українці полюбляють робити з неї салати та інші страви.

Чим корисна ця зелень, кому її не можна, розповідає сімейний лікар Михайло Цюрак.

{reklama}

Що за рослина черемша?


Наукова назва черемші - часник ведмежий, або ж цибуля ведмежа. Черемша споріднена з городніми часником та цибулею, звідси і її назва та смакові властивості.

Які вітаміни містяться у черемші?


– вітамін С у великій кількості;
– лізоцим - природний антибіотик;
– ефірні олії.

Який позитивний вплив на організм може мати черемша?
– черемша полегшить стан при застудних захворюваннях;
– забезпечить жовчогінний ефект при проблемах з жовчним міхуром та печінкою;
– стимулюватиме апетит;
– сприятиме зниженню артеріального тиску.

Коли не варто споживати черемшу?
– при загостренні гастриту чи коліту;
– при частих нападах стенокардії;
– якщо ви переживаєте з приводу запаху зі свого рота

Зверніть увагу, що дика черемша занесена до Червоної книги України як рідкісна рослина, тому краще її вирощувати на городі самотужки, а не збирати в лісі.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад