RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Дієтологи засумнівалися в ефективності найкращої дієти у світі


Оливкова олія є основним інгредієнтом середземноморської дієти, яка сім років поспіль вважається найкращою дієтою у світі.

Тепер експерти попередили, що галас навколо оливкової олії, можливо, призвів до того, що деякі люди, які сидять на дієті, звели нанівець зусилля схуднути і навпаки - навіть набрали додаткові кілограми, пише New York Post. Видання навело приклад, що клієнт нью-йоркського дієтолога Мішель Рутенштейн споживав цілу чашку оливкової олії щодня, бо вважав, що вона "винятково корисна для здоров'я", але Рутенштейн зазначив, що це мало негативний ефект.



"Така екстремальна поведінка не тільки перешкоджала його зусиллям зі зниження ваги, а й негативно вплинула на рівень холестерину, оскільки такі великі обсяги оливкової олії можуть містити багато насичених жирів, що зводить нанівець її передбачувані переваги", - пояснила дієтолог.

Проте, на загальну думку, оливкова олія відносно корисна для здоров'я, особливо коли справа стосується приготування їжі.

Дослідження показало, що додавання більшої кількості оливкової олії в раціон може знизити ризик смерті від деменції. "Дослідження підкріплює рекомендації з харчування, в яких рекомендуються рослинні олії, такі як оливкова олія, і припускає, що ці рекомендації не тільки підтримують здоров'я серця, а й мозку", - сказала дієтолог і наукова співробітниця Гарвардського університету Анн-Жюлі Тессьє.

Дослідження показують, що регулярне використання оливкової олії замість тваринних або оброблених жирів призводить до більш здорового харчування.

"Деякі антиоксидантні сполуки в оливковій олії можуть долати гематоенцефалічний бар'єр, потенційно здійснюючи прямий вплив на мозок", - додала Тессьє.

Одна порція оливкової олії становить одну столову ложку і 119 калорій, і Рутенштейн попередила, що через кількість калорій можуть виникнути проблеми, якщо перестаратися. "Надмірне споживання оливкової олії без контролю порцій може призвести до дисбалансу в споживанні енергії... і збільшення ваги або труднощів зі схудненням", - пояснила вона.

Однією з причин, через яку надмірне споживання оливкової олії викликало занепокоєння дієтологів, є її пропаганда в соцмережах відомими людьми. Оливкову олію люди п'ють ложками, збризкують морозиво або додають у каву.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-03-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 374

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.