Хоча вже й доведено користь жовтка, у сирому вигляді яйця вживати не варто.
У сирому яйці може міститися бактерія сальмонела, яка провокує серйозне захворювання - сальмонельоз, повідомляє
FoodSafety.gov. Такі бактерії живуть, зокрема, у кишківнику свійської птиці та можуть потрапити на внутрішню частину яєць ще до того, як утвориться шкаралупа,
попереджають Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC).
За відомостями CDC, сальмонела також може опинитися на яйці після того, як його відкладуть. У відомстві додали, що сальмонела вражає більше, аніж 1,3 мільйона осіб на рік, спричиняючи понад 400 смертей.
Якщо є сальмонельоз - симптоми такі:
блювота;
діарея;
черевні судоми;
висока температура.
Експерти зазначили, що ця хвороба становить найбільшу небезпеку для людей, у яких ослаблений імунітет, для тих, хто старше 65 років, а також для дітей віком до 5 років.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-03-2024, 01:15
0
3 310