DataLife Engine > новини / Здоров'я > Загроза смертоносної хвороби: ось чому небезпечні сирі яйця

Загроза смертоносної хвороби: ось чому небезпечні сирі яйця


Хоча вже й доведено користь жовтка, у сирому вигляді яйця вживати не варто.

У сирому яйці може міститися бактерія сальмонела, яка провокує серйозне захворювання - сальмонельоз, повідомляє FoodSafety.gov. Такі бактерії живуть, зокрема, у кишківнику свійської птиці та можуть потрапити на внутрішню частину яєць ще до того, як утвориться шкаралупа, попереджають Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC).

{reklama}

За відомостями CDC, сальмонела також може опинитися на яйці після того, як його відкладуть. У відомстві додали, що сальмонела вражає більше, аніж 1,3 мільйона осіб на рік, спричиняючи понад 400 смертей.

Якщо є сальмонельоз - симптоми такі:

блювота;
діарея;
черевні судоми;
висока температура.

Експерти зазначили, що ця хвороба становить найбільшу небезпеку для людей, у яких ослаблений імунітет, для тих, хто старше 65 років, а також для дітей віком до 5 років.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад