RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Котлета в тісті — смачний варіант випічки, яка може бути як самостійною стравою, так і чудовим доповненням до будь-якого столу. Готувати їх дуже легко, особливо за покроковим рецептом, яким користувалися наші бабусі у минулому.

Як приготувати котлети в тісті, розповідають у кулінарному YouTube-каналі Ukrainian cuisine.



Що потрібно для рецепта

Аби було простіше, підготуйте продукти для тіста та котлет окремо. Так вам буде легше не заплутатися.

Для тіста візьміть такі продукти:


450 грамів пшеничного борошна;

350 мілілітрів молока;

40 грамів цукру;

половину чайної ложки солі;

25 мілілітрів олії;

1 столова ложка дріжджів;

10 грамів розпушувача.

Для котлет вам знадобляться такі інгредієнти:


500 грамів м'ясного фаршу;

чайна ложка солі;

дрібка сушеного часнику;

1 яєчний білок;

3 столові ложки манки;

170 грамів цибулі;

олія для смаження;

мелений перець, мускатний горіх, спеції — на смак.

Почнемо приготування. Візьміть дві миски. У першій залийте 3 столові ложки борошна з половиною цукру, дрібкою солі та 25 мілілітрами олії стаканом молока, яке перед цим потрібно довести до кипіння. Добре усе вимішайте ложкою та залиште.

У другу миску насипте по столовій ложці борошна, цукру та дріжджів. Їх потрібно залити 100 мілілітрами теплого молока. Також перемішайте цю суміш та залиште, аби вона "заграла", почекайте декілька хвилин.



У першу миску додавайте розпушувач та суміш з другої тарілки. Ретельно усе перемішайте та почніть поступово додавати борошно. Спочатку мішайте ложкою, а потім руками. Далі накрийте тісто чистим рушником та залиште його приблизно на 40 хвилин.

А поки тісто "підходить", приготуйте котлети. Додайте до фаршу натерту цибулю та усі інші інгредієнти, окрім білка, ретельно усе вимішайте та сформуйте котлети. Їх потрібно обсмажити з двох сторін.



Потім візьміть тісто та поділіть його на рівні частини. Сформуйте невеличкі кульки та дайте їм "підійти" під рушником ще раз, на це знадобиться приблизно 20 хвилин. А вже після цього загортайте котлети в тісто. Для цього ви можете розкачати кульку тіста у плаский кружечок, після чого надріжте його краєчка й загорніть ними котлету.



Викладіть котлетки в тісті на деко, яке потрібно застелити пергаментом. Змажте тісто білком, а потім випікайте цю смакоту у духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 20-30 хвилин.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-02-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 2 561

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.