Кох - це забута назва відомої страви. І це щось середнє між пудингом та запіканкою. Ця страва має австро-угорське походження і відома також в Італії та на Балканах, але в Україні її готують вже дуже багато років та привнесли у рецептуру свої родзинки. В кох додається багато вершків та молока, тому страва має дуже м’яку і вологу текстуру. А готується або з рису або з манної крупи, в тісто додаються яблука, родзинки, сливи.
Як приготувати кох з рису та яблук, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на
рецепт відомої галицької кулінарки пані Стефи.
Що вам знадобиться
Рис - 1 склянка
Вершки - 1 склянка
Молоко - 1 склянка
Цукру - трохи, до свого смаку
Яйця - 3 шт.
Яблуко - 2 шт.
Родзинки - трохи, до свого смаку
Цинамон, ванілька або ванільний цукор
Як готувати кох з рису та яблук
Рис добре вимийте, залийте водою і дайте трохи постояти.
Воду злийте, перекладіть в банячок, залийте вершками й молоком (спочатку пів порції), додайте ванільку, цукор і варіть на повільному вогні хв 15 після закипання. Якщо вся рідина ввібралася – долийте ще, але рис не має бути рідким, тільки вогким. Вимкніть і вистудіть.
Вбийте 3 жовтки, вимішайте. Додайте грубо порізані яблука, родзинки, збиті з ложкою цукру білки та легенько вимішайте.
Викладіть в тортівницю або форму змащену олією і присипану тертою булкою і печіть десь з годину при 180 градусах.
Нарізайте на шматочки холодним. До коху пасуватиме джем з кислинкою, ягоди, молоко та какао.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-02-2024, 00:30
0
1 021