RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Перелік продуктів, які знижують ризик розвитку раку на 60%


Міжнародне дослідження, проведене на людях із високим спадковим ризиком широкого спектра ракових захворювань, показало важливий профілактичний ефект резистентного крохмалю RS (Resistant starch).

Які продукти містять крохмаль – читайте далі у матеріалі від медичного інформаційно-аналітичного видання "Медправда".



Перелік продуктів, що містять крохмаль:

– Овочі, такі як броколі, цвітна капуста, батати, картопля та морква.
– Зернові продукти: вівсянка, коричневий рис, ячмінь та кіноа.
– Бобові: сочевиця, горох, квасоля.
– Фрукти, такі як банани, груші, яблука та апельсини.
– Кукурудза.

Вчені з Університетів Ньюкасла та Лідса (Великобританія) протягом 1999–2005 років провели дослідження за участю 1000 пацієнтів, які страждають на синдром Лінча. Усіх респондентів поділили на три групи. Учасники першої групи приймали стійкий крохмальний порошок щодня протягом двох років, другий запропонували аспірин та третій — плацебо.

Як виявилося, регулярна доза резистентного крохмалю, або клітковини, що ферментується, яку приймали учасники першої групи, дозволила знизити на 60% ризик розвитку деяких пухлин. Наприклад, пухлин верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, а, отже, і раку стравоходу, шлунка, підшлункової залози, дванадцятипалої кишки та жовчовивідних шляхів.

Експерти серед 463 учасників першої групи відзначили лише 5 нових випадків раку верхніх відділів шлунково-кишкового. Серед тих, хто приймав аспірин, виявили 21 випадок раку, а серед тих, хто пив плацебо, — 455 прецедентів.

— Стійкий крохмаль зменшує кількість ракових захворювань на понад 60%. Ефект був найпомітніший у верхній частині кишківника. Це важливо, оскільки пухлини верхніх відділів шлунково-кишкового тракту важко діагностуються і часто не виявляються на ранній стадії, — зазначив професор Університету Ньюкасла, дієтолог Джон Мазерс, цитує портал Green Me.

Стійкий крохмаль можна приймати як порошкоподібну добавку. Вона також міститься в гороху, бобах, вівсі та інших крохмалистих продуктах. Доза, що рекомендується, еквівалентна вживанню одного не перестиглого банана в день. Крохмаль, що міститься в ньому, здатний змінити тип бактерій кишківника, а отже, зменшити розвиток раку.

Важливо відзначити, що крохмаль є одним із видів вуглеводів, і важливо вживати його в рамках збалансованого харчування. Завжди рекомендується проконсультуватися з лікарем або дієтологом, щоб отримати індивідуальні рекомендації щодо харчування та підтримання здоров’я. Крім того, здоровий спосіб життя, включаючи фізичну активність та відмову від шкідливих звичок, також відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку раку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
16-01-2024, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 1 981

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.