Ось що можна зробити з дуже кислими мандаринами: три простих способи

новини / Лайфхаки
1 637
0

Мандарини - один із найпопулярніших фруктів на новорічні свята. Вибрати їх на ринку або в супермаркеті якісні не складе труднощів. Але іноді буває так, що вони виявляються кислими і є їх просто неможливо.

Що можна зробити із кислими мандаринами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Як зробити мандарини солодкими
Відрізнити кислі мандарини від солодких зовні складно, оскільки вони виглядають майже однаково. Плоди часто зривають недозрілими і відправляють їх продавцям, сподіваючись, що по дорозі вони дозріють.

Спосіб 1. Покладіть мандарини на підвіконня на 2-3 дні із сонячного боку. Так вони дозріють природним шляхом. Зазвичай кілька днів достатньо, щоб мандарини стали солодкими.

Спосіб 2. Поставте мандарини в мікрохвильову піч на 10 хвилин і увімкніть на повну потужність. І ви отримаєте солодкі мандарини, які можна використати для новорічної випічки чи салату.

Спосіб 3. Зваріть варення з мандаринів за рецептом шеф-кухаря Сергія Джуренка.

Мандарини - 1,5 кг
Лимон - 1 шт.
Цукор - 1 кг
Пектин - за бажанням

Як приготувати:

Мандарини потрібно добре помити та витерти насухо. Відібрати 4-5 штук невеликих, видалити хвостики та твердий, схожі на горошинку, залишок черешка. Кожен плід зі шкіркою нарізати на 6-8 частин.

З решти плодів натерти на тертці 2 ст. ложки цедри. Решту мандарини очистити від шкірки та максимально - від білих ниток. Розділити на часточки.

У каструлі змішати 200 мл води, 1 кг білого цукру та всю цедру. Видавити сік одного лимона. Перемішати суміш та поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев'яною лопаткою, нагріти сироп. Цукор повністю не розчиниться, але це і не потрібно – шматочки цитруса збільшать кількість вологи за рахунок виділення соку.

Коли закипить - додайте до нього всі мандарини та постійно помішуйте. Доведіть ще раз до кипіння. Важливо, щоб цукор не пристав на дно каструлі. В міру нагрівання волога з часточок розбавить сироп і весь цукор розчиниться.

Спочатку сироп буде каламутним та білим, з'явиться трохи піни. Після кипіння сироп поступово стане прозорим і набуде приємного жовто-оранжевого відтінку.

Варити на середньому вогні, постійно помішуючи – 20-25 хвилин. Цього часу вистачить, щоб часточки мандарину проварилися, випустили сік і просочилися сиропом.

Якщо ви хочете, щоб десерт вийшов густим, варто додати пектини. Без них варення буде рідким. Можна варити довше, але тоді часточки втратять форму. Пектини продають у вигляді порошку або суміші з цукром та лимонною кислотою. Як використовувати – вказано на упаковці.

Приготуйте банки для консервації - для цієї кількості фруктів вам знадобиться 3 банки по 0,5 л. Простерилізуйте їх і заливайте кипляче мандаринове варення. Відразу закривайте кришками та ненадовго переверніть.

Банки можна зберігати у коморі. Таке варення підійде до десертів, млинців або оладок. Можна подавати до тостів. Якщо зробити густіше варення - можна просто намазувати на хліб або використовувати для випікання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм