RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Мандарини - один із найпопулярніших фруктів на новорічні свята. Вибрати їх на ринку або в супермаркеті якісні не складе труднощів. Але іноді буває так, що вони виявляються кислими і є їх просто неможливо.

Що можна зробити із кислими мандаринами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Як зробити мандарини солодкими
Відрізнити кислі мандарини від солодких зовні складно, оскільки вони виглядають майже однаково. Плоди часто зривають недозрілими і відправляють їх продавцям, сподіваючись, що по дорозі вони дозріють.

Спосіб 1. Покладіть мандарини на підвіконня на 2-3 дні із сонячного боку. Так вони дозріють природним шляхом. Зазвичай кілька днів достатньо, щоб мандарини стали солодкими.

Спосіб 2. Поставте мандарини в мікрохвильову піч на 10 хвилин і увімкніть на повну потужність. І ви отримаєте солодкі мандарини, які можна використати для новорічної випічки чи салату.

Спосіб 3. Зваріть варення з мандаринів за рецептом шеф-кухаря Сергія Джуренка.

Мандарини - 1,5 кг
Лимон - 1 шт.
Цукор - 1 кг
Пектин - за бажанням

Як приготувати:

Мандарини потрібно добре помити та витерти насухо. Відібрати 4-5 штук невеликих, видалити хвостики та твердий, схожі на горошинку, залишок черешка. Кожен плід зі шкіркою нарізати на 6-8 частин.

З решти плодів натерти на тертці 2 ст. ложки цедри. Решту мандарини очистити від шкірки та максимально - від білих ниток. Розділити на часточки.

У каструлі змішати 200 мл води, 1 кг білого цукру та всю цедру. Видавити сік одного лимона. Перемішати суміш та поставити на вогонь. Постійно помішувати дерев'яною лопаткою, нагріти сироп. Цукор повністю не розчиниться, але це і не потрібно – шматочки цитруса збільшать кількість вологи за рахунок виділення соку.

Коли закипить - додайте до нього всі мандарини та постійно помішуйте. Доведіть ще раз до кипіння. Важливо, щоб цукор не пристав на дно каструлі. В міру нагрівання волога з часточок розбавить сироп і весь цукор розчиниться.

Спочатку сироп буде каламутним та білим, з'явиться трохи піни. Після кипіння сироп поступово стане прозорим і набуде приємного жовто-оранжевого відтінку.

Варити на середньому вогні, постійно помішуючи – 20-25 хвилин. Цього часу вистачить, щоб часточки мандарину проварилися, випустили сік і просочилися сиропом.

Якщо ви хочете, щоб десерт вийшов густим, варто додати пектини. Без них варення буде рідким. Можна варити довше, але тоді часточки втратять форму. Пектини продають у вигляді порошку або суміші з цукром та лимонною кислотою. Як використовувати – вказано на упаковці.

Приготуйте банки для консервації - для цієї кількості фруктів вам знадобиться 3 банки по 0,5 л. Простерилізуйте їх і заливайте кипляче мандаринове варення. Відразу закривайте кришками та ненадовго переверніть.

Банки можна зберігати у коморі. Таке варення підійде до десертів, млинців або оладок. Можна подавати до тостів. Якщо зробити густіше варення - можна просто намазувати на хліб або використовувати для випікання.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
31-12-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 1 411

Теги -

На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.