Фото з фб-сторінки Ірини Ткачук
Головна освітянка Чернівців Ірина Ткачук розповіла, як обідає малеча у звичайному дитсадку Норвегії.
Про це йдеться у фб-дописі чиновниці, передає molbuk.ua
За словами Ірини Ткачук, у Норвегії - свій підхід до гарячого харчування. Тут головне, щоби меню відповідало загальним вимогам. Це може бути, наприклад, картопля з рибою чи мʼясом. Супів тут немає.
"У Норвегії немає чотиритижневого сезонного меню, погодженого в Держпродспоживслужбі, з вартістю, затвердженою на засіданні виконавчого комітету, немає порахованих грамів і калорій, немає перманентних моніторингів і нескінченних звітів. І ніякої різноманітності.
Що ж їдять діти в інші чотири дні? Канапки (вони їх називають сендвічами) - із різноманітними топами на вибір: риба, сир, ковбаса, мʼясо, різні мазюкалки (разом більше 20 на вибір дитини). Найцікавіше, що діти відвідують садочки з рочку і це їх звичайнісінький раціон.
А знаєте, чому так? Бо дітей готують до дорослого життя, коли, зустрівши знайомого випадково на вулиці, можна організувати спонтанний пікнік, бо в кожного у наплічнику чи сумці точно є сендвічі чи перекус.
І, як кажуть самі норвежці, якщо ви "привʼязуєтеся" до ресторанів чи кафе, то ви не належите собі, бо не можете бути мобільними.
Ось такий от скандинавський підхід", - поділилася посадовиця.
Читайте також: У мерії Чернівців міркують, як зробити харчування в школах дешевшим
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram