RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


На що слід звертати увагу при заварюванні чаю, розповіли фахівці німецького Федерального інституту оцінки ризиків (BfR).

За словами експертів, потрібно слідувати інструкції виробників, які рекомендують заливати чайне листя або трав’яний збір тільки окропом. Зазвичай така позначка є на упаковці.



Навіть в найдорожчому напої можуть бути присутніми небезпечні мікроби, оскільки чай є натуральним продуктом.

Це можуть бути бактерії, дріжджі або цвіль. У гіршому випадку, чай може містити патогени, наприклад, сальмонелу. Тому рекомендується заливати чай окропом і залишати його заварюватися на п’ять хвилин.

— Кипляча вода вбиває небажані мікроби, — пояснили фахівці.

Фахівці радять з обережністю користуватися диспенсерами для нагріву води, бо деякі з них мають обмеження до 85 градусів, а цього недостатньо для знищення мікроорганізмів.

Чай, який настоювався протягом декількох годин, пити не слід. Ніякої користі такий напій не принесе.

Чай, що простояв добу, не тільки втрачає вітаміни, але через високий вміст протеїну і цукрів стає ідеальним живильним середовищем для бактерій.

Медики нагадують: як би не був корисний чай, не варто забувати про помірність. Надмірне вживання цього напою означає підвищене навантаження на серце і нирки. Міцний чай призводить до порушення головного мозку, безсоння, прискореного серцебиття, частого сечовипускання. Кофеїн у великих дозах сприяє виникненню деяких захворювань.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-12-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 27 360

Теги -


На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.