Як бограч, тільки смачніше: як приготувати закарпатську страву Боб Левеш для холодних днів

новини / Новини України / Смачні рецепти
1 847
0

Боб Левеш - ароматна та навариста страва, яку готують мешканці Західної України. Особливо ця страва популярна на Закарпатті, майже так само, як і бограч. У класичному варіанті її подають у хлібній тарілці або у хлібному горщику.

Як приготувати Боб Левеш, розповідає відомого кулінара Алекса Мілля в Instagram.



Що вам знадобиться

Копчені ребра - 500 г
Копчена ковбаса (будь-яка) - 300 г
Біла квасоля - 450 г
Вода - 2500 мл
Морквина - 1 велика (200 г)
Пюре з помідорів чи домашній кетчуп - 250 мл
Цибуля - 2 шт. (220 г)
Корінь селери - 150 г
Часник - 5 зубчиків
Гострий перець - 1 шт.
Копчена паприка - 1,5 ст. ложки
Перець горошком - 10 шт.
Зелень петрушки, сіль, перець, лавровий лист
Борошно - 2 ст. ложки

Для галушок:

Борошно - 70-80 г
Яйце -1 шт.
Сіль

Як готувати Боб Левеш

Беремо каструлю чи казан, вкидаємо ребра (можна не різати), цілу цибулину, лавровий лист та перець горошком. Варимо 15 хвилин. Додаємо нарізану кубиком моркву та корінь селери. Варимо ще 15 хвилин.

Цибулину дістаємо, вона більше не потрібна. Ребра дістаємо, відділяємо м'ясо від кістки та нарізаємо невеликими шматочками. Кидаємо у каструлю. Додаємо помідорне пюре чи кетчуп та залишаємо варитися на малому вогні.

У сковорідку вливаємо олію, додаємо дрібно нарізану цибулину та смажимо 5 хвилин. Далі додаємо нарізану копчену ковбасу і смажимо ще 5 хвилин. Далі - додаємо борошно та паприку, гарно вимішуємо. Вливаємо 3-4 черпаки з бульйону. Додаємо нарублену петрушку, давлений часник та одну нарізану гостру перчину. Перемішуємо та тушкуємо 5 хвилин. Потім зажарку додаємо до бульйону. У каструлю кидаємо квасолю, бажано консервовану. Варимо ще 15 хвилин.

Робимо галушки-щипанці. Розбити яйце, посолити, і постійно перемішуючи поступово додати борошно, поки не заміситься м'яке тісто. Від тіста відщипуйте маленькі шматочки та закидайте їх у гарячу страву. Варіть ще 7 хвилин. Перед подачею на стіл додаємо рублену петрушку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.