RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як бограч, тільки смачніше: як приготувати закарпатську страву Боб Левеш для холодних днів


Боб Левеш - ароматна та навариста страва, яку готують мешканці Західної України. Особливо ця страва популярна на Закарпатті, майже так само, як і бограч. У класичному варіанті її подають у хлібній тарілці або у хлібному горщику.

Як приготувати Боб Левеш, розповідає відомого кулінара Алекса Мілля в Instagram.



Що вам знадобиться

Копчені ребра - 500 г
Копчена ковбаса (будь-яка) - 300 г
Біла квасоля - 450 г
Вода - 2500 мл
Морквина - 1 велика (200 г)
Пюре з помідорів чи домашній кетчуп - 250 мл
Цибуля - 2 шт. (220 г)
Корінь селери - 150 г
Часник - 5 зубчиків
Гострий перець - 1 шт.
Копчена паприка - 1,5 ст. ложки
Перець горошком - 10 шт.
Зелень петрушки, сіль, перець, лавровий лист
Борошно - 2 ст. ложки

Для галушок:

Борошно - 70-80 г
Яйце -1 шт.
Сіль

Як готувати Боб Левеш

Беремо каструлю чи казан, вкидаємо ребра (можна не різати), цілу цибулину, лавровий лист та перець горошком. Варимо 15 хвилин. Додаємо нарізану кубиком моркву та корінь селери. Варимо ще 15 хвилин.

Цибулину дістаємо, вона більше не потрібна. Ребра дістаємо, відділяємо м'ясо від кістки та нарізаємо невеликими шматочками. Кидаємо у каструлю. Додаємо помідорне пюре чи кетчуп та залишаємо варитися на малому вогні.

У сковорідку вливаємо олію, додаємо дрібно нарізану цибулину та смажимо 5 хвилин. Далі додаємо нарізану копчену ковбасу і смажимо ще 5 хвилин. Далі - додаємо борошно та паприку, гарно вимішуємо. Вливаємо 3-4 черпаки з бульйону. Додаємо нарублену петрушку, давлений часник та одну нарізану гостру перчину. Перемішуємо та тушкуємо 5 хвилин. Потім зажарку додаємо до бульйону. У каструлю кидаємо квасолю, бажано консервовану. Варимо ще 15 хвилин.

Робимо галушки-щипанці. Розбити яйце, посолити, і постійно перемішуючи поступово додати борошно, поки не заміситься м'яке тісто. Від тіста відщипуйте маленькі шматочки та закидайте їх у гарячу страву. Варіть ще 7 хвилин. Перед подачею на стіл додаємо рублену петрушку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-10-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 375

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.