Тому максимально наповнюємо свій раціон локальними та сезонними продуктами багатими на вітаміни, каже дієтологиня Наталія Самойленко.
Вітамін А:
морква
петрушка
гарбуз
солодкий перець
Вітамін D3:
оселедець
скумбрія
печінка тріски
жовтки
Вітамін С:
яблука
відвар шипшини
томати
капуста білокачанна
Вітаміни групи В:
виноград
курятина
сир
цільнозернові злаки
Магній:
темно-зелені листові овочі
бобові
насіння гарбуза
натуральний йогурт
чорний шоколад
Пребіотики:
квашена капуста
часник й цибуля
квасоля
Якщо ви не можете отримати достатню кількість певних поживних речовин через раціон, полівітаміни можуть стати корисною добавкою. Найкращий спосіб визначити, чи є у вас дефіцити і чи корисний прийом будь-яких дієтичних добавок – звернутися до лікаря та здати лабораторні аналізи.
Памʼятайте! Не варто застосовувати ніяких вітамінів чи мікроелементів "для профілактики"! При збалансованому раціоні всі нутрієнти ви отримаєте з їжею.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram