RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Запікання - одна з технік приготування їжі, під час якої продукти піддають тривалій обробці сухим повітрям розпеченим, без контакту з відкритим полум'ям. Запікати можна м'ясо, овочі, яйця та омлети, хлібобулочні вироби, запіканки та сирники.

Як правильно це робити, йдеться на сайті Євгена Клопотенка.



Як правильно запікати страви


Ні для кого не секрет, що різні страви готуються за певної температури від 60 до 220 градусів.

- 60-80 градусів - для сушіння яблук, ягід, грибів та сухарів
- 100 градусів – режим, який можна використовувати для в'ялених продуктів, а також для повільного низькотемпературного приготування м'яса (від 2 годин залежно від товщини шматка).
- 120-150 градусів – відмінно підійде для запікання омлетів, низькотемпературного приготування м'яса, наприклад буженини.
- 180 градусів - режим, яким користуються найчастіше для запікання м'яса, риби та різноманітної випічки.
- 200-220 градусів – цей високотемпературний режим підходить для запікання овочів, а також випікання дріжджового тіста для піци та в деяких випадках м'яса.

Пам'ятайте, всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою.

Чому запікання таке корисне


Запікання може бути чудовою альтернативою смаженню. Це здоровий спосіб термічної обробки продуктів, адже запікати можна з мінімальною кількістю олії, а рівномірна обробка їжі гарячим сухим повітрям може розкрити аромати та уподобання звичних продуктів абсолютно новим для вас способом.

До того ж, ви заощадите час, адже не доведеться стояти біль плити.

До речі, овочі набагато корисніше запікати, а не варити. Так у них збережеться більше вітамінів та смаку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
17-10-2023, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 762

Теги -

На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.