RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Клопотенко розповів, за якої температури в духовці готувати різні страви


Запікання - одна з технік приготування їжі, під час якої продукти піддають тривалій обробці сухим повітрям розпеченим, без контакту з відкритим полум'ям. Запікати можна м'ясо, овочі, яйця та омлети, хлібобулочні вироби, запіканки та сирники.

Як правильно це робити, йдеться на сайті Євгена Клопотенка.



Як правильно запікати страви


Ні для кого не секрет, що різні страви готуються за певної температури від 60 до 220 градусів.

- 60-80 градусів - для сушіння яблук, ягід, грибів та сухарів
- 100 градусів – режим, який можна використовувати для в'ялених продуктів, а також для повільного низькотемпературного приготування м'яса (від 2 годин залежно від товщини шматка).
- 120-150 градусів – відмінно підійде для запікання омлетів, низькотемпературного приготування м'яса, наприклад буженини.
- 180 градусів - режим, яким користуються найчастіше для запікання м'яса, риби та різноманітної випічки.
- 200-220 градусів – цей високотемпературний режим підходить для запікання овочів, а також випікання дріжджового тіста для піци та в деяких випадках м'яса.

Пам'ятайте, всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою.

Чому запікання таке корисне


Запікання може бути чудовою альтернативою смаженню. Це здоровий спосіб термічної обробки продуктів, адже запікати можна з мінімальною кількістю олії, а рівномірна обробка їжі гарячим сухим повітрям може розкрити аромати та уподобання звичних продуктів абсолютно новим для вас способом.

До того ж, ви заощадите час, адже не доведеться стояти біль плити.

До речі, овочі набагато корисніше запікати, а не варити. Так у них збережеться більше вітамінів та смаку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
17-10-2023, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 1 352

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.