Здивуйте рідних і гостей неймовірним рецептом пудингу з шоколадним заварним кремом від шеф-кухаря бристольського ресторану "Поко" Тома Ганта.
Рецептом він
поділився із The Guardian.
Інгредієнти
цільнозерновий хліб на заквасці – 6 шматків
кавова гуща – 1 ч. л
цільне молоко – 100 мл
вершки – 160 мл
нерафінований цукор або кленовий сироп – 2 ст. л
темний шоколад – 100 г
яйця – 2 шт.
віскі, коньяк чи ром – 25 мл
вершкове масло – 1 ст. л
Спосіб приготування (на 6 порцій):
Налийте до невеликої каструлі молоко та половину вершків (80 мл). Додайте кленовий сироп (рафінований цукор), кавову гущу та доведіть до кипіння на слабкому вогні. Зніміть з плити.
До глибокої миски покладіть 80 г подрібненого темного шоколаду, залийте гарячою сумішшю з молока та вершків, залиште на кілька хвилин.
Помішуйте, поки шоколад не розтане повністю, а суміш не стане однорідною. Додайте ром (віскі чи коньяк), збиті яйця.
На деко викладіть шматочки підсушеного старого хліба, полийте шоколадною сумішшю, залиште на кілька хвилин, щоб просочилися. Якщо крему надто багато, його можна залишити для подавання.
Розтопіть у великій сковороді на середньому вогні вершкове масло. Обсмажуйте шматочки хліба по три хвилини з кожного боку до утворення скоринки.
80 мл вершків, що залишилися, збийте до утворення густої маси, обережно підігрійте залишки шоколадного заварного крему.
Подавайте "пудинг" зі збитими вершками й шоколадним заварним кремом. Зверху десерт можна посипати натертим шоколадом.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-09-2023, 01:15
0
857