В Україні підскочать ціни на м'ясо: що здорожчає найбільше

новини / Новини України / Війна з Росією
1 067
0

В Україні до кінця сезону може здорожчати м'ясо.

Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець "Знай.ua".



Вона розповідає, що від початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн. Куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн.

"Вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими", - йдеться у повідомленні.

За словами експертки, здорожчання варто очікувати вже в жовтні-листопаді на 5%.

"Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на пальне, електроенергію та корми", - зазначила вона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.