DataLife Engine > новини / Новини України / Війна з Росією > В Україні підскочать ціни на м'ясо: що здорожчає найбільше

В Україні підскочать ціни на м'ясо: що здорожчає найбільше


В Україні до кінця сезону може здорожчати м'ясо.

Про це розповіла провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець "Знай.ua".

{reklama}

Вона розповідає, що від початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн. Куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 грн, філе – 148,27 грн, стегна та гомілки – 100,45 грн та 74,95 грн.

"Вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими", - йдеться у повідомленні.

За словами експертки, здорожчання варто очікувати вже в жовтні-листопаді на 5%.

"Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на пальне, електроенергію та корми", - зазначила вона.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад