Медовик на сковороді популярний серед українців, але не дуже простий у приготуванні десерт. Пропонуємо вам замість класичного медовика приготувати медові тістечка без випічки. Готуються вони дуже просто.
За бажанням в тістечка можна додати цедру апельсина, горіхи, ягоди або сухофрукти.
Медові тістечка без випічки зі сметанним кремом
Інгредієнти:
сметана - 500 мл;
борошно - 250 г;
вершкове масло - 170 г;
згущене молоко - 3 ст. л.;
мед - 2 ст. л.;
щіпка солі.
Масло беріть прямо з холодильника. Згущене молоко можна замінити цукровою пудрою.
Масло довільно порізати і викласти в чашу блендера. Подрібнити в блендері вершкове масло, мед, борошно і дрібку солі. Виходить велика крихта.
На плиті розігріти суху сковороду і підсмажити на ній крихту до золотистого кольору (3-5 хвилин). Під час смаження розбити великі грудки в дрібну крихту.
В окремій мисці змішати сметану зі згущеним молоком. Нічого страшного, якщо крем вийде дуже рідким - в холодильнику він загусне.
Форми для тістечок або велику форму для торта застелити плівкою. Висипати крихту тонким шаром і полити сметанним кремом. Повторити шари крихти і крему кілька разів. В кінці зверху посипати десерт рештками крихт.
Тістечка поставити в холодильник для просочення на 2-4 години. Крихта просочиться кремом і вийде медовий десерт з кисломолочною ноткою сметани. Десерт зручно діставати з форми за допомогою харчової плівки.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
8-09-2023, 01:45
0
897