RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Тісто необхідне для приготування багатьох страв і кожен кухар використовує різні рецепти для його приготування. Найпростіше тісто зазвичай готують для булочок, пиріжків та пирогів. Але часом випічка виявляється не дуже смачною - забитою, сухою і твердою.

Яка проста помилка може зіпсувати ваше тісто для випікання – читайте у матеріалі нижче.



Які інгредієнти можуть зіпсувати тісто


В основну рецептуру приготування тіста входить вода, сіль, борошно, яйця та дріжджі. Кількість та склад інгредієнтів може трохи змінюватись, залежно від того, яке тісто і для чого замішує кухар.

Довгий час вважалося, що велика кількість яєць зробить випічку ніжнішою та повітрянішою. І це дійсно працює, але тільки з певними видами випічки. Наприклад, з паскою до свята.

І для замішування тіста потрібно використовувати не цілі яйця, а жовток. Тому що велика кількість білка випічку може сильно зіпсувати - при нагріванні високими температурами він твердіє, а отже, випічка стане твердою.

Крім іншого, для замішування тіста потрібно використовувати яйця кімнатної температури, а не холодні з холодильника.

Велике значення при замішуванні тіста мають й інші інгредієнти - маргарин чи олія, свіжі дріжджі.

Зіпсувати вашу випічку можуть сухофрукти, горіхи або мак, а ще - велика кількість цукру. Усі ці інгредієнти позбавляють тісто еластичності.

Тому, при випіканні пиріжків, булочок або пирогів потрібно дотримуватись норми й всі необхідні продукти додавати строго за рецептом, а не "на око".

Як замісити ідеальне тісто для пиріжків.


Борошно - 2 склянки
Молоко або кефір - 1 склянка
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Рослинна олія - 4 ст. ложки
Сухі дріжджі - 1 ст. ложка
Молоко нагрійте до температури тіла людини та розчиніть у ньому дріжджі, добре перемішайте, потім відразу додайте цукор, сіль і знову перемішайте. Потім додайте олію.

Борошно просійте через сито, можна навіть кілька разів, щоб воно наситилося киснем і стало пухнастим. Перемішайте молочно-дріжджову суміш і всипайте борошно частинами.

Спочатку замішуйте ложкою або лопаткою, потім перекладайте тісто на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуйте руками доти, поки тісто не перестане прилипати.

Підсипайте борошно тільки за потреби, аби тісто не стало крутим і грубим. Пам'ятайте, що все має бути теплим.

Накрийте тісто рушником і залиште в теплі на 1-2 години, щоб підійшло. Час залежить від якості дріжджів. Як тільки тісто збільшиться в об'ємі в 1,5-2 рази - обімніть його руками. Тепер починайте ліплення пиріжків.

Перед випіканням пиріжкам дайте постояти ще 30 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
7-09-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 2 110

Теги -


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.