Ця проста помилка може зіпсувати тісто для випікання навіть у досвідчених кулінарів

новини / Смачні рецепти
2 217
0

Тісто необхідне для приготування багатьох страв і кожен кухар використовує різні рецепти для його приготування. Найпростіше тісто зазвичай готують для булочок, пиріжків та пирогів. Але часом випічка виявляється не дуже смачною - забитою, сухою і твердою.

Яка проста помилка може зіпсувати ваше тісто для випікання – читайте у матеріалі нижче.



Які інгредієнти можуть зіпсувати тісто


В основну рецептуру приготування тіста входить вода, сіль, борошно, яйця та дріжджі. Кількість та склад інгредієнтів може трохи змінюватись, залежно від того, яке тісто і для чого замішує кухар.

Довгий час вважалося, що велика кількість яєць зробить випічку ніжнішою та повітрянішою. І це дійсно працює, але тільки з певними видами випічки. Наприклад, з паскою до свята.

І для замішування тіста потрібно використовувати не цілі яйця, а жовток. Тому що велика кількість білка випічку може сильно зіпсувати - при нагріванні високими температурами він твердіє, а отже, випічка стане твердою.

Крім іншого, для замішування тіста потрібно використовувати яйця кімнатної температури, а не холодні з холодильника.

Велике значення при замішуванні тіста мають й інші інгредієнти - маргарин чи олія, свіжі дріжджі.

Зіпсувати вашу випічку можуть сухофрукти, горіхи або мак, а ще - велика кількість цукру. Усі ці інгредієнти позбавляють тісто еластичності.

Тому, при випіканні пиріжків, булочок або пирогів потрібно дотримуватись норми й всі необхідні продукти додавати строго за рецептом, а не "на око".

Як замісити ідеальне тісто для пиріжків.


Борошно - 2 склянки
Молоко або кефір - 1 склянка
Цукор - 1 ст. ложка
Сіль - 0,5 ч. ложки
Рослинна олія - 4 ст. ложки
Сухі дріжджі - 1 ст. ложка
Молоко нагрійте до температури тіла людини та розчиніть у ньому дріжджі, добре перемішайте, потім відразу додайте цукор, сіль і знову перемішайте. Потім додайте олію.

Борошно просійте через сито, можна навіть кілька разів, щоб воно наситилося киснем і стало пухнастим. Перемішайте молочно-дріжджову суміш і всипайте борошно частинами.

Спочатку замішуйте ложкою або лопаткою, потім перекладайте тісто на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуйте руками доти, поки тісто не перестане прилипати.

Підсипайте борошно тільки за потреби, аби тісто не стало крутим і грубим. Пам'ятайте, що все має бути теплим.

Накрийте тісто рушником і залиште в теплі на 1-2 години, щоб підійшло. Час залежить від якості дріжджів. Як тільки тісто збільшиться в об'ємі в 1,5-2 рази - обімніть його руками. Тепер починайте ліплення пиріжків.

Перед випіканням пиріжкам дайте постояти ще 30 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм