RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Бюджетний бісквіт з карамельним смаком: вам не знадобляться для нього дорогі продукти


Смачний та бюджетний торт можна приготувати без згущеного молока, вершків та безлічі дорогих інгредієнтів. Він вийде смачним та соковитим, а у вас ще й буде можливість проявити фантазію для прикраси.

Як приготувати смачний карамельний тортик за бюджетним рецептом - читайте у матеріалі нижче.



Що вам знадобиться:


Для бісквіту:

Яйця - 5 шт.
Цукор - 125 г
Мед - 100 г
Сода - 8 г
Борошно - 170 г
+ 100 мл води та 30 г цукру для просочення

Для крему:

Яйця - 3 шт.
Молоко - 800 мл
Цукор - 200 г
Кукурудзяний крохмаль - 60 г
Вершкове масло - 60 г

Для прикраси:

Цукор - 150 г
Молоко - 80 мл
Вершкове масло - 50 г
Дрібка солі

Як готувати карамельний торт


Спочатку готуємо бісквіт. Збиваємо яйця разом із цукром до стійких піків. У невеликому сотейнику розтоплюємо мед із содою. Підійде будь-який, який у вас є вдома і навіть той, що вже оцукрився. Дочекайтеся реакції - мед повинен побіліти та збільшитись у розмірах. Потім він знову має стати темного відтінку - тоді й знімайте його з вогню.

Мед додайте в яєчну суміш у кілька підходів і знову добре збийте. Потім поступово додавайте борошно і добре все перемішайте віночком.

Форму застеліть пергаментним папером або фольгою. Перелийте тісто та розрівняйте. Випікайте 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 170-180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником - вони мають бути повністю сухими. Готовий бісквіт розріжте навпіл і складіть у пакет, щоб він не кришився.

Тепер готуємо крем. У сотейник насипаємо цукор і на повільному вогні його повністю розплавляємо. Потім постійно помішуючи, повільно вливаємо молоко.

Від загальної кількості молока візьміть 100 мл і змішайте із яйцями, додайте крохмаль і перемішайте до однорідності. Яєчно-молочну суміш вилийте в цукор із молоком і заваріть звичайний крем.

Готовий крем накрийте плівкою до повного остигання. Накривати потрібно дуже щільно. У крем кімнатної температури додайте м'яке вершкове масло і збийте віночком.

Збираємо тортик. Коржі обріжте та підрівняйте. Обрізки подрібніть. Кожен корж розріжте вздовж навпіл. Змішайте воду з цукром для просочення і змастіть цією сумішшю кожен корж. Далі викладіть готовий крем та повторіть процедуру з кожним коржем.

Прикраса. Для такого бісквіту підійде будь-яка глазур. Можна використовувати шоколад. Але найкраще зробити карамель для прикраси.

Розтопіть цукор на вогні, додайте молоко та вершкове масло. А в кінці - щіпку солі. Дайте охолонути.

Боки тортика прикрасьте кремом та крихтою від коржів. Зверху зробіть із карамелі сіточку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
4-09-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 8 480

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.