Смачний та бюджетний торт можна приготувати без згущеного молока, вершків та безлічі дорогих інгредієнтів. Він вийде смачним та соковитим, а у вас ще й буде можливість проявити фантазію для прикраси.
Як приготувати смачний карамельний тортик за бюджетним рецептом - читайте у матеріалі нижче.
Що вам знадобиться:
Для бісквіту:
Яйця - 5 шт.
Цукор - 125 г
Мед - 100 г
Сода - 8 г
Борошно - 170 г
+ 100 мл води та 30 г цукру для просочення
Для крему:
Яйця - 3 шт.
Молоко - 800 мл
Цукор - 200 г
Кукурудзяний крохмаль - 60 г
Вершкове масло - 60 г
Для прикраси:
Цукор - 150 г
Молоко - 80 мл
Вершкове масло - 50 г
Дрібка солі
Як готувати карамельний торт
Спочатку готуємо бісквіт. Збиваємо яйця разом із цукром до стійких піків. У невеликому сотейнику розтоплюємо мед із содою. Підійде будь-який, який у вас є вдома і навіть той, що вже оцукрився. Дочекайтеся реакції - мед повинен побіліти та збільшитись у розмірах. Потім він знову має стати темного відтінку - тоді й знімайте його з вогню.
Мед додайте в яєчну суміш у кілька підходів і знову добре збийте. Потім поступово додавайте борошно і добре все перемішайте віночком.
Форму застеліть пергаментним папером або фольгою. Перелийте тісто та розрівняйте. Випікайте 30-35 хвилин в духовці, розігрітій до 170-180 градусів. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником - вони мають бути повністю сухими. Готовий бісквіт розріжте навпіл і складіть у пакет, щоб він не кришився.
Тепер готуємо крем. У сотейник насипаємо цукор і на повільному вогні його повністю розплавляємо. Потім постійно помішуючи, повільно вливаємо молоко.
Від загальної кількості молока візьміть 100 мл і змішайте із яйцями, додайте крохмаль і перемішайте до однорідності. Яєчно-молочну суміш вилийте в цукор із молоком і заваріть звичайний крем.
Готовий крем накрийте плівкою до повного остигання. Накривати потрібно дуже щільно. У крем кімнатної температури додайте м'яке вершкове масло і збийте віночком.
Збираємо тортик. Коржі обріжте та підрівняйте. Обрізки подрібніть. Кожен корж розріжте вздовж навпіл. Змішайте воду з цукром для просочення і змастіть цією сумішшю кожен корж. Далі викладіть готовий крем та повторіть процедуру з кожним коржем.
Прикраса. Для такого бісквіту підійде будь-яка глазур. Можна використовувати шоколад. Але найкраще зробити карамель для прикраси.
Розтопіть цукор на вогні, додайте молоко та вершкове масло. А в кінці - щіпку солі. Дайте охолонути.
Боки тортика прикрасьте кремом та крихтою від коржів. Зверху зробіть із карамелі сіточку. Поставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на всю ніч, щоб бісквіт добре просочився.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-09-2023, 00:15
0
8 480