RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Шоколадний торт з бананами без випічки: не віриться, що це так просто


Шоколадний торт без випічки з печива - ідеальний рецепт для ласунів, які не мають духовки або не хочуть з нею возитися. Інгредієнти для нього можна купити в будь-якому магазині, а процес приготування нескладний для недосвідчених кулінарів.

Готують шоколадний торт без випічки з желатином, печивом, бананами і сметаною. За смаком він не надто солодкий і ситний.



Бананово-шоколадний торт без випічки


Щоб шоколадний торт без випічки був смачним, беріть темний какао-порошок і жирну сметану.

Інгредієнти:

какао-порошок - 3 ст. л.;
сметана - 400 г;
молоко - 100 мл;
банани - 400 г (2-3 шт.);
печиво будь-яке - 200 г;
вершкове масло - 100 г;
желатин - 1 стол. л. або 10 г;
цукор - 60 г;
шоколад для прикраси.

У 100 мл води кімнатної температури всипте желатин, перемішайте до розчинення і залиште для набухання, поки приготуються інші частини торта.

Потім зробіть основу для торта - подрібніть печиво в чаші міксера, або викладіть в пакет і подрібніть качалкою. Влийте розтоплене масло і перемішайте з печивом до однорідності. У роз'ємну форму викладіть на дно крихту з печива і масла, і утрамбуйте склянкою. Поставте форму з печивом на 10 хвилин в морозилку.

Печива і масла можна брати в півтора рази більше, якщо хочете зробити не тільки дно, але і бортики торта.

Тепер потрібно зробити шоколадну основу. У невелику каструлю налийте молоко з цукром і поставте на середній вогонь. Грійте, поки цукор не розчиниться. Потім додайте в каструлю набряклий желатин і какао-порошок. Какао всипте через ситечко, щоб не було грудочок. Перемішайте до однорідності. Нагрійте масу до гарячої температури, але не кип'ятіть, інакше вона не застигне.

Вимкніть вогонь і вмішайте в молочну суміш сметану за допомогою вінчика. Виходить густий однорідний крем.

Банани розріжте уздовж на 4 частини і розкладіть на пісочній основі торта. Потім залийте у форму шоколадний крем. Залиште шоколадний торт з печива і сметани без випічки остигати в холодильнику мінімум на 4 години, а краще на ніч. Готовий торт прикрасити тертим шоколадом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
2-09-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 1 211

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.