Ці помилки у приготуванні страв роблять майже всі люди: ви будете здивовані!

новини / Новини України / Смачні рецепти
1 204
0

Навички приготування страв люди зазвичай вбирають у своїй сім'ї, навчаються з різних кулінарних шоу, дивляться рецепти приготування в інтернеті або ж дізнаються методи готування у своїх друзів. І часом кулінарні помилки використовуються рік у рік і людина навіть не підозрює, що сильно ускладнює собі життя.

Про це пише "РБК-Україна".



Фольга не має "правильної" сторони

У фольги є дві сторони - блискуча та матова. І в багатьох рецептах кулінари рекомендують готувати страви лише на блискучому боці. Але насправді матова сторона на фользі з'являється через особливості штампування на заводі виробника. І викладати продукти можна на будь-яку сторону.

Неправильно додаємо сир у пасту

Здавалося б, що складного в приготуванні пасти. Відварили макарони, злили, поклали на тарілку та посипали тертим сиром. І це - неправильно!

Коли паста зварилася, зливають воду, але невелику кількість рідини залишають. Коли макарони посипають тертим сиром, цю рідину з під варіння додають і ретельно перемішують страву.

Річ у тому, що в цій воді є невелика кількість крохмалю, який допомагає сиру "приклеїтися" до макаронів.

Додаємо в салат цибулю, яку щойно нарізали

Скільки разів ми псували смак салату, до якого входить цибуля. Але цей сирий овоч додавати в їжу без обробки не варто - у цибулі дуже різкий смак, який переб'є смак решти інгредієнтів, а ще викличе печію.

Киньте цибулю в крижану воду на 10 хвилин і присипте сіллю. Або ж - залийте на 2-3 хвилини окропом. Після такої обробки піде сильна гіркота і навіть з'являться солодкуваті нотки.

Помішуємо рис під час варіння

Найпростіший спосіб зіпсувати рис - це його рухати під час приготування. Лопаткою чи ложкою є ризик пошкодити та навіть зламати ніжні зернятка. І крупа звариться нерівномірно, а замість розсипчастого рису ви отримаєте липку кашу.

Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, засипаємо рис і залишаємо його томитися на повільному вогні. До речі, справжній плов готують саме так.

Картопля на деку

Картопля в духовці відмінно просмажиться і буде смачною, якщо ви забезпечите доступ повітря з усіх боків. І на деку так точно не вийде, тому що одна сторона буде притиснута до поверхні. Тому зверху на лист поставте решітку і смак вашої страви вас точно здивує.

Яєчня з холодних яєць

Вранці вийняли яйця з холодильника й одразу почали готувати сніданок. А потім дивуємося, чому яєчня вийшла не дуже смачною.

Річ у тому, що холодному білку знадобиться значно більше часу, щоби повністю просмажитися. Жовток за цей час встигне звернутися і стане твердим.

Щоб отримати твердий білок і рідкий жовток, використовуйте цей лайфхак: потримайте яйця за кімнатної температури, щоб вони зігрілися, а при жарінні додайте на сковороду трохи води, потім закрийте кришкою.

Повітря в пельменях

Якщо ви робите пельмені самостійно, вам потрібно знати один важливий секрет. При ліпленні пельменя необхідно позбутися всього зайвого повітря. Інакше у процесі варіння пельмені лопатимуться.

Ріжемо лисички перед смаженням

Гриби будуть соковитими та смачними лише в тому випадку, якщо ви не нарізатимете їх тонкими скибочками перед приготуванням. У процесі смаження гриби зменшуються в розмірах і дрібно нашатковані швидко втрачають свій смак та текстуру.

Великі гриби наріжте на 4 частини, а гриби неправильної форми, такі як лисички або гливи, не ріжуть, а рвуть руками. І постарайтеся правильно вибирати сковороду: якщо грибів буде дуже багато, то вони будуть не смажитися, а тушкуватися.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
17:59
Ця консерва - найкращий продукт для здоров’я людей похилого віку: зміцнить серце та кістки
17:40
Як правильно рахувати зарплату: скільки реально отримуємо на руки та чи вигідніше працювати через ФОП
17:20
Україна очікує на нові постачання F-16 цього року, - Зеленський
17:00
Хотів купити інструмент: на Буковині аферисти видурили у чоловіка 56 тисяч
16:40
В Міненерго звернулись до українців: що варто зробити кожному
16:20
В Коордштабі розповіли, хто для РФ в пріоритеті на обмін і чому не видають "азовців"
16:15
Діти в гуртку технічного конструювання створюють пристрої для військових
16:00
Ліквідація наслідків атаки на ЧАЕС триває дев’ятий день: яка ситуація
16:00
Названо найкорисніший десерт, який повинні їсти українці
15:40
Чи готовий Зеленський підписати угоду про корисні копалини: джерело Sky News повідомило деталі
15:20
Трамп провів масштабні кадрові зміни в армії США
15:00
У Чернівцях затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики
14:40
На Покровському напрямку важкі бої: ЗСУ про наступ росіян
14:31
ДТП в Чернівцях: у тролейбусі відмовили гальма
14:20
Пенсії в Україні масштабно проіндексують із 1 березня: як перерахують кожну виплату
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм