RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Помилки в консервуванні, через які ви викинете мариновані чи квашені огірки


Традиція квашення та консервування огірків в крові кожного українця. Цим ми займаємося щоліта, присвячуючи консервуванню вечори чи навіть вихідні. Але іноді банки здуваються, стріляють, а розсіл мутнішає.

Як уникнути такої неприємності - дізнайтеся в матеріалі далі.



Помилки в стерилізації банок і кришок


І квашені, і консервовані огірки добре стоятимуть, якщо ви:

- вимиєте банки і кришки з миючим засобом і добре сполоснете водою
- простерилізуєте банки (на пару, в духовці, мікрохвильовці)
- простерилізуєте кришки (їх найчастіше проварюють)

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через потрапляння патогенних бактерій чи грибків.

Навіть якщо ви додатково стерилізуєте банки вже з огірками, проварюючи у великій ємності, банки й кришки треба обов'язково знезаражувати попередньо.

Неправильна вода


Для огірків треба використовувати бутильовану або очищену спеціальними фільтрами воду. Солити чи маринувати огірки водою з-під крана не рекомендується.

Банки може й не позриває, але на смак консервації неправильна вода вплинути здатна.

Несправний ключ чи старі кришки


Якщо ви користуєтеся класичними одноразовими кришками, важливо, щоб вони були новими, а ключ справним.

Річ у тім, що резинка на таких кришках з часом розсихається, що призводить до нещільного прилягання. Несправний ключ може так само стати причиною розгерметизації банок.

Щоб перестрахуватися, завжди перевертайте банки догори дном після того, як "запакуєте" їх. В такому положенні їх варто тримати до повного остигання.

Ви не замочуєте огірки перед консервацією


Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Таку процедуру можна пропустити, якщо огірки щойно з городу. Але якщо ви купили їх на ринку / в магазині, замочувати - обов'язково. Інакше овочі не будуть достатньо пружними.

Не той сорт чи розмір


Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей.

Перерослі овочі, покручені або ж гіркі так само не беріть для заквашування чи маринування.

Білий наліт на квашених огірках: їсти чи викинути?


Такий наліт виникає через помутніння розсолу. При правильному приготуванні огірків це безпечно для здоров'я, адже є результатом діяльності бактерій молочної кислоти.

Небезпечний білий наліт, що виник через шкідливу плісняву. Запліснявілі овочі визначають не тільки по нальоту, але й за іншими ознаками:

- неприємним запахом
- м'якістю плодів

Варто пам'ятати, що молочна кислота утворюється лише при квашенні огірків. При маринуванні (коли додається оцет і цукор) розсіл має бути прозорим. Якщо ж він помутнів, таку консервацію їсти не можна.

Як запобігти шкідливому помутнінню:

- Перед початком консервування добре вимийте всі складники
- Обирайте цілі банки, ретельно їх промийте й простерилізуйте
- Кришки треба теж брати якісні і стерилізувати їх
- Користуйтесь справним ключем для закручування банок
- Дотримуйтесь рецепту під час приготування консервації і прокип'ятіть розсіл двічі

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
29-08-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 5 722

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.