RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Традиція квашення та консервування огірків в крові кожного українця. Цим ми займаємося щоліта, присвячуючи консервуванню вечори чи навіть вихідні. Але іноді банки здуваються, стріляють, а розсіл мутнішає.

Як уникнути такої неприємності - дізнайтеся в матеріалі далі.



Помилки в стерилізації банок і кришок


І квашені, і консервовані огірки добре стоятимуть, якщо ви:

- вимиєте банки і кришки з миючим засобом і добре сполоснете водою
- простерилізуєте банки (на пару, в духовці, мікрохвильовці)
- простерилізуєте кришки (їх найчастіше проварюють)

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через потрапляння патогенних бактерій чи грибків.

Навіть якщо ви додатково стерилізуєте банки вже з огірками, проварюючи у великій ємності, банки й кришки треба обов'язково знезаражувати попередньо.

Неправильна вода


Для огірків треба використовувати бутильовану або очищену спеціальними фільтрами воду. Солити чи маринувати огірки водою з-під крана не рекомендується.

Банки може й не позриває, але на смак консервації неправильна вода вплинути здатна.

Несправний ключ чи старі кришки


Якщо ви користуєтеся класичними одноразовими кришками, важливо, щоб вони були новими, а ключ справним.

Річ у тім, що резинка на таких кришках з часом розсихається, що призводить до нещільного прилягання. Несправний ключ може так само стати причиною розгерметизації банок.

Щоб перестрахуватися, завжди перевертайте банки догори дном після того, як "запакуєте" їх. В такому положенні їх варто тримати до повного остигання.

Ви не замочуєте огірки перед консервацією


Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Таку процедуру можна пропустити, якщо огірки щойно з городу. Але якщо ви купили їх на ринку / в магазині, замочувати - обов'язково. Інакше овочі не будуть достатньо пружними.

Не той сорт чи розмір


Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей.

Перерослі овочі, покручені або ж гіркі так само не беріть для заквашування чи маринування.

Білий наліт на квашених огірках: їсти чи викинути?


Такий наліт виникає через помутніння розсолу. При правильному приготуванні огірків це безпечно для здоров'я, адже є результатом діяльності бактерій молочної кислоти.

Небезпечний білий наліт, що виник через шкідливу плісняву. Запліснявілі овочі визначають не тільки по нальоту, але й за іншими ознаками:

- неприємним запахом
- м'якістю плодів

Варто пам'ятати, що молочна кислота утворюється лише при квашенні огірків. При маринуванні (коли додається оцет і цукор) розсіл має бути прозорим. Якщо ж він помутнів, таку консервацію їсти не можна.

Як запобігти шкідливому помутнінню:

- Перед початком консервування добре вимийте всі складники
- Обирайте цілі банки, ретельно їх промийте й простерилізуйте
- Кришки треба теж брати якісні і стерилізувати їх
- Користуйтесь справним ключем для закручування банок
- Дотримуйтесь рецепту під час приготування консервації і прокип'ятіть розсіл двічі

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
29-08-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 5 799

Теги -

Рішення ухвалили після нещодавнього скандалу на похороні військового


На ці бюджетні кошти мали закупити зимовий одяг військовим
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.