Помилки в консервуванні, через які ви викинете мариновані чи квашені огірки

новини / Лайфхаки
5 860
0

Традиція квашення та консервування огірків в крові кожного українця. Цим ми займаємося щоліта, присвячуючи консервуванню вечори чи навіть вихідні. Але іноді банки здуваються, стріляють, а розсіл мутнішає.

Як уникнути такої неприємності - дізнайтеся в матеріалі далі.



Помилки в стерилізації банок і кришок


І квашені, і консервовані огірки добре стоятимуть, якщо ви:

- вимиєте банки і кришки з миючим засобом і добре сполоснете водою
- простерилізуєте банки (на пару, в духовці, мікрохвильовці)
- простерилізуєте кришки (їх найчастіше проварюють)

Якщо цього не робити, консервація може бути зіпсованою через потрапляння патогенних бактерій чи грибків.

Навіть якщо ви додатково стерилізуєте банки вже з огірками, проварюючи у великій ємності, банки й кришки треба обов'язково знезаражувати попередньо.

Неправильна вода


Для огірків треба використовувати бутильовану або очищену спеціальними фільтрами воду. Солити чи маринувати огірки водою з-під крана не рекомендується.

Банки може й не позриває, але на смак консервації неправильна вода вплинути здатна.

Несправний ключ чи старі кришки


Якщо ви користуєтеся класичними одноразовими кришками, важливо, щоб вони були новими, а ключ справним.

Річ у тім, що резинка на таких кришках з часом розсихається, що призводить до нещільного прилягання. Несправний ключ може так само стати причиною розгерметизації банок.

Щоб перестрахуватися, завжди перевертайте банки догори дном після того, як "запакуєте" їх. В такому положенні їх варто тримати до повного остигання.

Ви не замочуєте огірки перед консервацією


Щоб овочі були пружними, їм треба дати постояти у холодній воді 4-8 годин. Тоді вони вийдуть хрумкими.

Таку процедуру можна пропустити, якщо огірки щойно з городу. Але якщо ви купили їх на ринку / в магазині, замочувати - обов'язково. Інакше овочі не будуть достатньо пружними.

Не той сорт чи розмір


Для консервування використовують молоді огірки з чорними голочками. Гладенькі огірки - салатний сорт, який не підійде для таких цілей.

Перерослі овочі, покручені або ж гіркі так само не беріть для заквашування чи маринування.

Білий наліт на квашених огірках: їсти чи викинути?


Такий наліт виникає через помутніння розсолу. При правильному приготуванні огірків це безпечно для здоров'я, адже є результатом діяльності бактерій молочної кислоти.

Небезпечний білий наліт, що виник через шкідливу плісняву. Запліснявілі овочі визначають не тільки по нальоту, але й за іншими ознаками:

- неприємним запахом
- м'якістю плодів

Варто пам'ятати, що молочна кислота утворюється лише при квашенні огірків. При маринуванні (коли додається оцет і цукор) розсіл має бути прозорим. Якщо ж він помутнів, таку консервацію їсти не можна.

Як запобігти шкідливому помутнінню:

- Перед початком консервування добре вимийте всі складники
- Обирайте цілі банки, ретельно їх промийте й простерилізуйте
- Кришки треба теж брати якісні і стерилізувати їх
- Користуйтесь справним ключем для закручування банок
- Дотримуйтесь рецепту під час приготування консервації і прокип'ятіть розсіл двічі

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Хвороби та військова служба: хто може отримати звільнення від мобілізації
Знищили понад 1500 окупантів: за минулу добу на фронті - 223 боєзіткнень, - Генштаб
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
Два буковинські села без газу та весняна посівна кампанія: головні новини минулої доби
Планові знеструмлення: де на Буковині 30 березня не буде світла
Погода на Буковині 30 березня
Як поливати орхідею, щоб квіти були цілий рік: садівники назвали найкращий метод
Допомагають відростити довге волосся. 9 продуктів з високим вмістом біотину

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм