Інгредієнти
сухі дріжджі
1 ст. л.
тепла вода
350 мл
борошно
125 г
цукор
1 ст. л.
сіль
щіпка
яєчний жовток
1 шт.
олія
500 мл
яблука
3 шт.
грапа
ч. л.
цукрова пудра для посипання
Приготування:
Нагрійте воду. Вона повинна бути теплою на дотик, але не гарячою. Це дуже важливо, оскільки дуже гаряча вода може вбити дріжджі.
У мисці середнього розміру розчиніть сухі дріжджі у теплій воді. Акуратно перемішайте та залиште на кілька хвилин. Це дозволяє їм активуватися і стати пінистими, що зробить оладки легкими та пухнастими.
У дріжджову суміш додайте універсальне борошно, цукор і дрібку солі.
Додайте яєчний жовток.
Додайте грапу.
Змішуйте ці інгредієнти, доки у вас не вийде однорідне тісто. Стежте за тим, щоб не було грудочок.
Накрийте миску чистою тканиною та залиште тісто на 15-20 хвилин.
Поки тісто підходить, очистіть яблука та видаліть серцевини. Наріжте їх рівними тонкими кільцями.
У сковороду налийте олію. Переконайтеся, що вона досить глибока, щоб оладки могли плавати, не торкаючись дна.
Нагрійте олію на середньому вогні. Щоб перевірити, чи готова вона, киньте невелику кількість тіста в олію. Якщо воно шипить і одразу спливає на поверхню, олія має правильну температуру.
Зануріть яблучні кільця в тісто, переконавшись, що вони рівномірно покриті з обох боків.
Акуратно помістіть кільця яблук із глазур'ю у гарячу олію.
Обсмажуйте кожен бік по кілька хвилин, поки він не набуде золотисто-коричневого кольору.
Викладіть оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вони увібрали зайву олію.
Поки оладки ще теплі, посипте їх цукровою пудрою або обваляйте в ній.
Подавайте оладки одразу ж, поки вони ще теплі.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
18-08-2023, 01:45
0
1 560